Купити Мариновані Гриби Онлайн 24/7 у Чернигові - АкваМаркет
0

Мариновані гриби у Чернигові


Мариновані гриби - улюблена закуска мільйонів українців. Ароматні, соковиті, пікантні білі мариновані гриби, печериці, лисички виглядають на столі дуже апетитно. Ця закуска доповнює кожен святковий стіл або прикрашає звичайну вечерю. Гриби мариновані - продукт тривалого зберігання, який отримують в результаті специфічної обробки. В якості маринаду використовується розчин оцтової і лимонної кислоти з додаванням спецій і прянощів. Традиційно це гвоздика, чорний перець горошок, лавровий лист. Готують гриби по-різному. Іноді їх замочують, іноді проварюють в маринаді.

Як замаринувати печериці: рецепт Клопотенко

Пропонуємо один з найпростіших способів приготувати мариновані печериці в домашніх умовах - рецепт переможця 5 сезону «МастерШеф». Рецепти Євгена Клопотенко популярні завдяки кільком нюансам: вони прості, корисні і приготувати їх може кожен.

Для роботи знадобляться: свіжі шампіньйони 400 грам, вода 500 мл, цукор пісок 1 ч.л., лавровий лист, перець горошок і запашний перець за смаком, сіль 2 ч.л., оцет яблучний 6 ст.л., трохи свіжого кропу , пара зубчиків часнику і ріпчаста цибуля.

Як готувати мариновані гриби:

  • Промити інгредієнти, гриби ретельно очистити від забруднень.
  • Підготуйте сухий посуд. Це може бути судочек або невелика каструля.
  • Наріжте цибулю і кріп дуже дрібно.
  • Приготуйте маринад, змішавши воду, сіль, цукор, спеції і зубчик часнику. Суміш потрібно довести до кипіння, проварити 3-5 хвилин, щоб цукор і сіль розчинилися, а прянощі віддали аромат. Після приберіть маринад з вогню і додайте в нього оцет.
  • Печериці викладіть в ємність, туди ж додайте нарізану цибулю, кріп і часник. Отриманим маринадом залийте інгредієнти і залиште для повного охолодження.
  • Приберіть посуд у холодильник. Бажано витримати гриби в маринаді протягом 10-12 годин, після чого їх можна подавати до столу.

Примітно, що при будь-якому способі приготування гриби зберігають корисні властивості. Тому регулярне вживання продукту в рекомендованій кількості приносить організму тільки благо.

Гриби мариновані. Склад і користь

Особливий склад біологічних компонентів забезпечує грибам високу живильну цінність. Навіть після маринування продукт зберігає максимум корисних речовин, тому благотворно впливає на організм людини. Оскільки велика частина складу припадає на воду, опеньки, лисички мариновані - продукт дієтичний. Калорійність грибів складає всього 24 кКал на 100 грамів. Продукт можна вживати навіть тим, хто дотримується суворої дієти і стежить за харчуванням.

Унікальність грибів полягає в утриманні рідкісних білкових з'єднань і 18 амінокислот. Також продукт є джерелом рибофлавіну, тіаміну, фолієвої кислоти, аскорбінової кислоти та інших корисних компонентів. Подібний склад позитивним чином діє на судини, нервову систему, процеси кровотворення. Якщо Ви хочете мати здорове волосся, шкіру і нігті, рекомендуємо регулярно вживати опеньки мариновані або інші види грибів. Чим ще корисна консервація:

  • Знижує рівень поганого холестерину в крові.
  • Стимулює обмінні процеси.
  • Профілактика онкологічних захворювань.
  • Нормалізує діяльність гіпофіза на предмет вироблення відповідних гормонів.
  • Очищає організм від токсинів і шлаків.

Мариновані гриби. Застосування в кулінарії

Пікантні і солоні грибочки - відмінна самостійна закуска. Їх подають в холодному вигляді, змішавши з зеленою або ріпчастою цибулею, ароматною нерафінованою олією. Але мариновані печериці, лисички, підосичники також є інгредієнтом для приготування всіляких страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими гарнірами, картоплею. Їх можна додати в перші страви. Мариновані маслюки або опеньки - основа для приготування дивовижних холодних закусок, які ефектно виглядають у варіанті канапе або тарталеток. Однак найбільш затребувані у гурманів салати з маринованими грибами. Ось лише кілька популярних ідей:

  • Грибна поляна. Рецепт цього салату напевно є у кожної господині. Традиційно до складу входить сир, варена картопля, морква по-корейськи, копчена або варена курка. Інгредієнти викладають шарами довільним чином, змащуючи майонезом.
  • Легкий салат, в який входять мариновані печериці, кінза і цибуля. В якості заправки використовується рослинне масло і лимонний сік.
  • Салат з грибами і яловичиною. У складі присутні яйця, твердий сир, будь-які консервовані гриби, відварна яловичина, свіжий огірок і кріп. Заправляють салат сметаною або майонезом.
  • Салат з солоними грибами і пекінською капустою. Простий, але неймовірно свіжий і ситний салат, який універсально підходить для звичайної трапези або святкового столу.

Способів застосування маринованих грибів маса. Не обмежуйте свою фантазію, експериментуйте і творіть власні рецепти. Це легко, якщо під рукою є якісні інгредієнти. Величезний вибір консервації Ви знайдете в цьому розділі магазина АкваМаркет. Кращі гриби мариновані від таких виробників, як Верес, Долина Бажань. Ми гарантуємо якість товару і тільки свіжі терміни виробництва. Ціна на продукцію нижче, ніж в роздрібних торгових мережах. А якщо Ви захочете замовити гриби мариновані оптом, то можете розраховувати на суттєву знижку. Доставка по Києву і Україні в найкоротші терміни.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (18)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Rio, 360 г, Опеньки мариновані з овочами
Артикул: 71809
Rio, 420 г, Грибна бочечка, в маринаді
Артикул: 71793
Rio, 420 г, Печериці мариновані, скло
Артикул: 71819
Верес, 270 г, Печериці Посольські
Артикул: 62059
Верес, 460 г, Печериці закусочні
Артикул: 49103
Долина Бажань, 580 г, Гриби білі мариновані
Артикул: 62344
Долина Бажань, 580 г, Грибне асорті
Артикул: 62343
Долина Бажань, 580 г, Грибне асорті, Мариноване
Артикул: 62342
Долина Бажань, 580 г, Лисички мариновані
Артикул: 62345
Долина бажань, 260 г, Грибне асорті
Артикул: 62341
Долина бажань, 720 мл, Печериці мариновані
Артикул: 62346
Долина бажань, 580 мл, Опеньки консервовані добірні
Артикул: 57434