Опеньки - купити Гриби у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Опеньки у Чернигові


Опеньки - це гриби, які зараз можна зустріти в багатьох країнах північної півкулі. Вони смачні, поживні і неймовірно корисні. Цінують гриби через високий вміст протеїну, при цьому калорійність опеньків становить всього 22 кКал на 100 грам. Цей продукт рекомендований для дієтичного харчування, він має широку гастрономічну сполучуваність з різноманітними інгредієнтами. З опеньків готувати можна що завгодно, починаючи від закусок і закінчуючи першими стравами.

Залежно від часу дозрівання є такі види опеньків: осінній, зимовий, луговий і літній. Гурмани вважають, що найсмачнішими вважаються опеньки осінні, хоча і інші види грибів не менше затребувані. Наприклад, опеньок тополиний привертає насиченим запахом з винними нотами. У нього м'ясиста м'якоть, а страви з нього виходять вишукані і ароматні. А ось зимові опеньки славляться своїми протизапальними властивостями. Тому поряд з відмінним смаком можна отримати порцію корисного впливу на організм.

Вельми незвично, як ростуть опеньки. На відміну від інших грибів, вони живуть цілими групами, оперізуючи стовбури дерев і пні. Однак при зборі варто бути максимально уважними, оскільки за звичайні гриби можна прийняти опеньки несправжні. Це різновид отруйних грибів, непридатних до вживання в їжу.

Корисні властивості

Опеньок - гриб з багатим хімічним складом. Він містить клітковину, цінні амінокислоти, вітаміни групи А, В, Е, рибофлавін. Також в грибах є природні моно- і дисахариди, широкий спектр мікро- і макроелементів, аскорбінова кислота. Опеньок може стати гідною заміною таким білковим продуктам, як м'ясо та риба. У грибів є маса корисних властивостей, серед яких можна відзначити:

  • Омолоджуюча дія на шкіру, нігті і волосся.
  • Зміцнення зору.
  • Очищення організму від шлаків і інших шкідливих речовин.
  • Покращення синтезу гормонів і прискорення метаболічних процесів.
  • Зміцнення м'язової системи.
  • Стабілізація роботи нервової системи.
  • Антиоксидантна дія.
  • Зміцнення імунітету.
  • Нормалізація роботи серцево-судинної системи.
  • Легкий проносний ефект, корисний при проблемах роботи кишечника.

Опеньки - це гриби, що володіють загальнозміцнюючою дією. Вживайте їх в їжу регулярно, щоб Ваш організм отримав ще більше вітамінів, енергії та інших корисних речовин.

Що приготувати з опеньків

Перед тим, як готувати опеньки, потрібно виконати кілька простих, але обов'язкових маніпуляцій. Для початку гриби потрібно ретельно почистити і промити. Піщинки і дрібне сміття, що застрягло в основі ніжки або порах капелюшка, здатне зіпсувати смак навіть самого вишуканого блюда з опеньками. Перед запіканням або обсмажуванням рекомендуємо трохи відварити гриби або хоча б бланшувати їх окропом, додавши в нього невелику кількість солі. А ось кілька ідей, що приготувати з опеньків:

  • Простий грибний суп. Зваріть насичений бульйон, в який у міру приготування поступально додавайте очищену картоплю і дрібно нарізану моркву. Не забудьте зробити зажарку з цибулі. Для більш глибокого смаку за 3 хвилини до готовності додайте в суп пару ложок сметани і щедру дрібку дрібно нарізаної зелені.
  • Опеньки в сметані. Простий, але неймовірно смачний рецепт. Обсмажте гриби на вершковому маслі, потім додайте в сковороду нарізану півкільцями цибулю і трохи часнику. В окремій ємності сметану трохи розбавте водою, а потім влийте соус в сковороду і тушкуйте гриби під кришкою на маленькому вогні до повної готовності.
  • Опеньки з картоплею. Цей варіант рецепта можна реалізувати двома способами. Перший - відварити молоду картоплю, а гриби посмажити окремо. Потім викласти на тарілку картоплю, розрізавши її на часточки, і присипати зверху смаженими грибами. Другий варіант - обсмажити картоплю на сковороді протягом 15 хвилин, потім засипати туди нарізані гриби і цибулю. Продовжувати обсмажувати до повної готовності. В кінці додайте в сковороду дрібно нарізаний часник, посипте картоплю з опеньками чорним меленим перцем і подрібненою зеленню.

Де купити опеньки консервовані в Києві

Якщо Ви не хочете готувати гриби самостійно, то пропонуємо купити консервовані гриби від провідних виробників. Баночки з апетитними опеньками в пікантному маринаді - краще доповнення до будь-якої страви. Продукт вже готовий до вживання і його не потрібно піддавати термічній обробці. Досить відкрити кришку і висипати гриби в піалу. В наявності опеньки мариновані Долина бажань, RIO та інших відомих виробників, і Ви можете купити їх онлайн з доставкою по Києву та Україні. Представникам сегмента HoReCa АкваМаркет надає знижки при замовленні продуктів оптом.