Гречка - купити Крупи у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (13)

Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Pere, 800 г, Крупа гречана, швидкорозварювана, ПЕТ Pere, 800 г, Крупа гречана, швидкорозварювана, ПЕТ
Артикул: 72250
Август, Крупа гречана, швидкорозварювана, 1 кг
Артикул: 18698
Екород, Крупа гречана, зелена, органічна, 400 г Екород, Крупа гречана, зелена, органічна, 400 г
Артикул: 10293
Екород, Крупа гречана, пропарена, 400 г Екород, Крупа гречана, пропарена, 400 г
Артикул: 10294
Жменька, Крупа гречана, 400 г, 4 пак. по 100 г
Артикул: 14902
Круп'яна Майстерня, 1 кг, Крупа гречана, ядриця
Артикул: 60135
Сквирянка, Крупа гречана, непропарена, 800 г
Артикул: 23588
Сто пудов, 400 г, Крупа гречана
Артикул: 87259
Сто пудов, 400 г, Крупа гречана несмажена
Артикул: 87257
Хуторок, Крупа гречана, смажена, 800 г
Артикул: 23702

Гречка у Чернигові


Смачна і ситна гречка хороша сама по собі, а також як гарнір до м'ясних або рибних страв. Її готують на пару, варять, запарюють в окропі або молочних продуктах. Розсипчаста каша з гречки, щедро присмачена вершковим маслом, насичує і дарує заряд енергії. А зелена гречка забезпечує організм корисними речовинами, вітамінами і макроелементами, підтримуючи молодість і здоров'я тіла зсередини. З гречки роблять неймовірно ароматний мед, а лузга від цієї крупи використовується для виробництва екологічно чистих подушок. Так чи інакше, ця крупа вважається унікальним продуктом харчування, який широко застосовується в дієтичному і дитячому харчуванні.

На сторінках сайту АкваМаркет Ви можете купити з доставкою гречку оптом чи вроздріб. В наявності продукція від популярних брендів: Жменька, Сто пудів, Culinaro, Олімп. Переглянувши каталог, Ви можете купити онлайн гречку органічну або зелену, обсмажену, в пакетах або швидкого приготування. Ми передбачили всі потреби покупців, тому пропонуємо великий перелік позицій, замовити які можна цілодобово за вигідною ціною. Доставка по Києву і Україні здійснюється власною кур'єрською службою або транспортною компанією Нова Пошта. Інформацію про акції та спеціальні пропозиції уточнюйте у менеджерів. Коллцентр 8877 працює цілодобово.

Гречка. Склад, особливості, калорійність

Гречка є однією з найцінніших круп. У ній міститься клітковина, складні вуглеводи. При перетравленні гречка не підвищує рівень цукру в крові, тому її можна їсти людям, що страждають від цукрового діабету.

Користь крупи доведена нутріціологами і гастроентерологами. Вона багата на залізо, калій, кальцій і фосфор. Гречка робить багатобічну позитивну дію на організм, беручи участь в обмінних, кровотворних процесах. Крупа зміцнює зубну емаль, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, підтримує роботу нервової системи і печінки. Тому каша гречка часто присутня в складі дієтичного меню для людей, які хочуть оздоровити організм або відкоригувати масу тіла. Калорійність гречки становить 313кКал на 100 грам продукту.

Дієта на гречці

Про цей незвичайний спосіб схуднення напевно чула кожна жінка. Гречка з кефіром допомагає не тільки позбутися від зайвих кілограмів, але і поліпшити роботу травної системи, укріпити і оздоровити організм. Дієта на гречці передбачає щоденне вживання каші, приготовленої на кефірі або звичайній питній воді. Заливають крупу з вечора, залишають на ніч. Суміш вживають без термічної обробки. Великою перевагою подібного способу харчування є поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів, оскільки гречана крупа містить необхідні вітаміни і мікроелементи. Жодна інша дієта не може похвалитися такою результативністю. АкваМаркет пропонує вигідно купити зелену гречку, яка буде найбільш корисна в дієтичному раціоні. Завдяки доступними цінами Ви зможете спробувати продукцію різних виробників, щоб вибрати для себе фаворита.

Види крупи гречаної

Різновид продукту підбирають з урахуванням страви, яке планується готувати. Ось основні види продукту, які сьогодні можна купити з доставкою:

  • Ядриця. Являє собою цільні або трохи розколоті зерна, очищені від оболонки. Ядриця практично не містить дрібного сміття і продається в двох варіантах. Перший - несмажена гречка. Найбільш корисий різновид крупи, яка відносно недавно з'явилася на полицях магазинів. Несмажена гречка не піддається термічній обробці, тому зберігає максимум корисних речовин і компонентів. Ще таку крупу називають «зелена гречка», хоча самі зернятка пофарбовані в блідо-коричневий колір. Другий варіант - гречка смажена. Найзвичніший варіант, який ми звикли бачити в магазині. Крупа коричневого кольору в різних відтінках. Гречка смажена не менше корисна, ніж зелена. Але готова каша з такої крупи виходить більш насиченою за смаком і ароматом.
  • Проділ. Крупа гречана, яка подається у вигляді подрібнених зерен. Вона швидше вариться, а готова гречана каша виходить ніжною і більш однорідною, ніж зварена з ядриці. Такі особливості дозволяють використовувати гречку для приготування запіканок, крупеників, биточків.
  • Пластівці. Крупа найменшого помелу. Фракція настільки дрібна, що за консистенцією готова гречана крупа нагадує пюре. Завдяки такій текстурі продукт легше засвоюється, тому купити гречку пластівцями рекомендується для дієтичного харчування, дитячого меню або раціону людей похилого віку. Також пластівці застосовуються для приготування дієтичних мультизлакових хлібців.

Найдрібнішої формою дроблення гречки є мука. Вона має приємний аромат і характерний присмак гречаної каші. Використовують борошно для випікання хлібобулочних виробів, приготування оладок, млинців, локшини.

Як зберігати гречку, щоб вона не втратила своєї поживної цінності. Після відкриття упаковки пересипте крупу в тканинний мішечок або ємність, в якій є приплив повітря. Зберігайте ядрицю не довше року, розміщуючи ємність з крупою далі від спецій або приправ, оскільки крупа швидко вбирає сторонні аромати.

Як смачно зварити гречку

Готують кашу за допомогою різних пристосувань: плити, мультиварки, скороварки. Кожен варіант приготування має свої особливості. Як варити гречку, щоб вона була смачною? Для початку підготуйте крупу. Її потрібно ретельно промити і прибрати польове сміття (камінці, інші зерна). Потім зелену гречку можна трохи обсмажити на сухій розжареній сковороді. Тоді каша вийде розсипчастою і ароматною.

На один стакан сирої крупи беруть 2,5 склянки чистої питної води. Засипте крупу в каструлю, залийте водою і злегка підсоліть. Поставте на вогонь. Скільки варити гречку залежить від Ваших вподобань. Якщо Ви хочете отримати щільну кашу, тримайте каструлю на вогні 25-30 хвилин. Якщо ж Вам подобається ніжніша, розсипчаста крупа, рекомендуємо варити гречку 35-40 хвилин.

Особливо смачно виходить гречка в мультиварці-скороварці. В даному випадку швидкість приготування каші залежить від програми, передбаченої виробником пристрою. В середньому процес займає 8-10 хвилин. Каша гречка виходить розсипчастою і готується рівномірно.