Сочевиця - купити Крупи у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (10)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Grain Health, 400 г, Сочевиця зелена
Артикул: 80776
Grain Health, 400 г, Сочевиця червона
Артикул: 80774
Екород, Сочевиця зелена, органічна, 400 г Екород, Сочевиця зелена, органічна, 400 г
Артикул: 14736
Екород, Сочевиця червона, органічна, 400 г
Артикул: 14737
Сто пудов, 350 г, Чечевиця французька Сто пудов, 350 г, Чечевиця французька
Артикул: 87293
Сто пудов, 400 г, Бобова суміш з рисом
Артикул: 87291
Сто пудов, 400 г, Сочевичний дует
Артикул: 87811
Сто пудов, Сочевиця зелена, 350г
Артикул: 14734
Сто пудов, Сочевиця червона, 350 г
Артикул: 14735

Сочевиця у Чернигові


Сочевиця - це бобова культура з незвичайною назвою. Вона багата на вітаміни, мікро- та макроелементи, необхідні для функціонування нашого організму. Регулярне вживання каші з сочевиці сприяє зміцненню імунітету, оздоровленню тіла і нормалізації роботи основних груп органів. Унікальний дієтичний продукт корисний для людей будь-якого віку, в тому числі маленьких діток. Батьківщиною бобів є південно-східна частина Азії. Однак сьогодні цю рослину вирощують повсюдно в багатьох країнах світу. Як варити сочевицю, які види бобових можна купити, і чим корисна сочевиця для дітей і дорослих - розбираємося разом.

Сочевиця. Хімічний склад, особливості та калорійність

Сочевиця харчова - джерело рослинного білка, який прекрасно засвоюється організмом. Також в складі продукту присутні незамінні амінокислоти, залізо, калій, цинк. Високий вміст розчинної клітковини сприяє поліпшенню процесів травлення. Харчова сочевиця - джерело жирних кислот Омега - 3 і Омега - 6, вітамінів групи В, РР, С і А. Склад бобів вважається унікальним, а сам продукт здатний стати повноцінною альтернативою м'ясу або хлібобулочним виробам. Саме тому червону сочевицю вибирають шанувальники здорового харчування. Також каші та інші страви з цього продукту присутні в складі дієтичного раціону. Калорійність сочевиці 284 кКал на 100 грамів продукту. Примітно, що в невеликій порції міститься майже 90% від добової норми фолієвої кислоти. Калорії сочевиці швидко насичують і заповнюють енергетичні втрати організму.

Види сочевиці

Компанія АкваМаркет пропонує великий асортимент бобових, доступних до замовлення онлайн цілодобово. Ми відібрали продукцію кращих торгових марок: Сто пудів, Екород в пакетах різного об'єму. Класифікують бобові за кольором. Кожен варіант відрізняється за розміром і органолептичними властивостями. Ось найпопулярніші види:

  • Коричнева сочевиця. Її головна особливість - швидке приготування. Сочевиця коричнева має насичений смак, ідеально поєднується з овочами або м'ясом.
  • Сочевиця зелена. Так звана «французька». Незважаючи на таку назву, буває сочевиця червона або синьо-зелена. Вона продається недоспівшою, тому готується найдовше - не менше години. Оскільки готова крупа не розварюється, її можна додавати в салати.
  • Червона сочевиця. Володіє слабовираженним земляним ароматом. Цей сорт прекрасно розварюється, готується дуже швидко. Сочевиця червона підійде для приготування пюре або крем-супу, оскільки має ніжну текстуру і легко перебивається до однорідної консистенції.
  • Чорна сочевиця. Зовні трохи нагадує чорну ікру. Володіє насиченим, концентрованим смаком. Так само, як і зелена сочевиця, чорна крупа вариться довго. Але вона універсальна і підходить для приготування різних страв.

Кожен вид крупи володіє особливими властивостями, які впливають на її застосування в кулінарії. Уважно читайте рецепти з сочевиці, щоб підібрати потрібний тип бобових. Однак будь-який вид бобових однаково корисний для організму. Завдяки доступним цінам, які діють на сайті АкваМаркет, Ви можете купити онлайн сочевицю гірську, червону, жовту або сочевицю зелену, щоб чергувати її види та урізноманітнити раціон харчування.

Сочевиця. Користь для організму

Особливості складу багато в чому визначають корисні властивості продукту. Якщо на Вашому столі регулярно присутній суп з сочевиці, Ви можете не переживати про здоров'я органів шлунково-кишкового тракту. У чому ще полягає користь сочевиці:

  • Зниження ризику захворювання на діабет або ожиріння.
  • Нормалізація рівня холестерину і цукру в крові.
  • Покращення роботи серцево-судинної системи.
  • Джерело рослинного білка, який бере участь у формуванні м'язових волокон.
  • Боротьба зі стресом, втомою, безсонням.
  • Зміцнення волосся і нігтів.

Зелена сочевиця рекомендована в період вагітності та годування груддю, оскільки швидко заповнює потребу організму в залозі і фолієвої кислоти. Також використовують сочевицю для схуднення, так як це джерело білка. Крупа швидко насичує, збагачує організм вітамінами і не містить жирів.

Сочевиця. Рецепти, які Вам сподобаються

Застосування бобових в кулінарії досить велике. З сочевиці готують салати, паштети, закуски, соуси, основні страви і навіть напій, що віддалено нагадує каву. Скільки варити сочевицю залежить від консистенції, якою Ви хочете домогтися. В середньому на варіння йде 15-40 хвилин. Ось кілька популярних рецептів з сочевиці:

  • Салат з бринзою. Вам знадобиться відварена крупа, зелена цибуля, солодкий перець і бринза. Овочі та зелень потрібно дрібно нарізати і змішати з крупою. Заправляють салат винним оцтом і оливковою олією.
  • Каша з сочевиці. Відмінна ідея для обіду або вечері. Вам знадобиться цибуля, морква, крупа і спеції. Цибулю і моркву слід помити, дрібно нарізати і обсмажити на олії. Відваріть до готовності сочевицю, а потім змішайте її з овочами.
  • Крем-суп з сочевиці. Яскраве і ароматне блюдо, яке сподобається навіть дітям. Для приготування знадобиться червона сочевиця, порошок каррі, овочевий бульйон і одна морква. Поставте варити крупу в воді, а в цей час наріжте і обсмажте моркву. Коли чечевиця буде готова, злийте воду і додайте гарячий овочевий бульйон, карі і обсмажену моркву. Перебийте суміш блендером до однорідної консистенції. Густоту супу регулюють за допомогою бульйону.

В даному розділі магазина АкваМаркет Ви можете купити з доставкою сочевицю, яка підходить для приготування будь-яких страв. Менеджери цілодобово на зв'язку і охоче допоможуть підібрати потрібні продукти. Доставка по Києву і Україні здійснюється в найкоротші терміни. А для клієнтів сегменту HoReCa діють спеціальні цінові пропозиції.