Перловка - купити Крупи у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (4)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Август, 1 кг, Крупа перлова
Артикул: 61588
Екород, 400 г, крупа перлова, органічна
Артикул: 59602
Хуторок, 800 г, Крупа перлова №1
Артикул: 55821
Круп'яна Майстерня, 1 кг, Крупа перлова
Артикул: 72222

Перловка у Чернигові


Перлова крупа - одне з найдавніших рослин, культивованих людиною. Незважаючи на те, що перловка для дітей не дуже улюблений продукт, вона поживна, корисна і неймовірно смачна. Є багато вагомих причин, щоб включити кашу в свій раціон. Головне - це клітковина, яка корисна для органів травлення. Рецепти приготування перловки різноманітні, що дозволяє знайти блюдо на свій смак. Крупу додають в салати, подрібнюють на борошно і печуть хліб, млинці. А правильно зварена перлова каша відмінно доповнить м'ясо або рибу.

Перловка. Що це таке

Багато хто думає, що перловка - це овес, але це не зовсім вірне твердження. Насправді перлова крупа - результат промислової обробки ячменю. Зерна ретельно очищають від зовнішньої оболонки, а потім піддають поліруванню. Сировина проходить трьохетапну очищення, тому сира перловка нагадує річкові перли. Вона округла, гладка і злегка блискуча. Крупа перлова продається в кількох видах:

  • Цільнозернова. З неї знімають тільки верхній шар, а потім піддають відкатці. Така крупа відмінно підходить для приготування перших страв і каш. Розсольник з перловкою цільнозерновою вийде живильним і красивим, так як крупинки не розваряться і збережуть свою форму.
  • Голландка. Зерно проходить всі етапи очищення і обробки, тому набуває круглу форму. Перлова каша з крупи «голландки» вийде ніжною, трохи вершковою. Оскільки зерно ретельно обробляється, то воно вариться швидше, ніж незбиране.
  • Ячна. Якщо Ви хочете, щоб перловка швидко зварилася, краще вибирати саме цей сорт. Колота крупа по консистенції трохи нагадує манку. Однак, незважаючи на маленьку фракцію зерно зберігає корисні речовини і вітаміни в складі. З ячкі традиційно готують всілякі гарніри.

Перловка. Користь і склад

Багато людей не люблять крупу за її в'язку консистенцію. Але вони не знають, чим корисна перловка для здоров'я людини. Насправді ця рослинна культура володіє збалансованим вітамінно-мінеральним складом. У стародавні часи перлова крупа була присутня на столах виключно в забезпечених сім'ях. Якщо знати, як варити перловку правильно, можна приготувати смачний і корисний гарнір.

Перловка - це джерело корисних харчових волокон. За кількістю клітковини крупа перевершує свою найближчу родичку - пшеницю. А це означає, що перлова каша не тільки дарує відчуття ситості, але ще і виводить з організму шлаки, токсини, що накопичилися в шлунку. Також в складі крупи присутні вітаміни А, групи В, Д, Е, РР, кальцій, мідь, цинк, йод. Одним з найцінніших мікроелементів перловки є фосфор. Він стимулює роботу головного мозку, а також бере участь в обмінних процесах. З антиоксидантів в крупі знаходиться селен.

Рекомендований продукт і тим, хто стежить за своєю вагою. Завдяки високій концентрації клітковини перловка для схуднення незамінна. Вона швидко насичує і допомагає боротися із зайвими кілограмами.

Важлива особливість складу даного продукту - наявність природного антибіотика горцедіна. Він надає м'яку профілактичну дію, а також сприяє лікуванню різноманітних шкірних грибкових захворювань. І найцікавіше, що каша з перловки дозволяє впоратися з депресією. Тому якщо Ви вважали, що підходить перловка для риболовлі тільки в якості прикорму, це глибока помилка. Обов'язково спробуйте цей цінний продукт, адже це джерело корисних речовин і вітамінів.

Як варити перловку

Якщо раніше кашу варили тільки в каструлі, то сьогодні асортимент різноманітних пристроїв дозволяє швидко приготувати гарнір з крупи. Смачно виходить перловка в мультиварці, оскільки каша готується швидко і виходить розсипчастою. Є декілька хитрощів, як зварити смачний гарнір з перлової крупи:

  • Замочування. Щоб крупа позбулася клейковини, її можна попередньо замочити на 2-4 години. Потім продукт ретельно промивають проточною водою. Тоді каша вийде більш ніжною і розсипчастою.
  • Пропорції. На одну частину сухої крупи беруть 3 частини води.
  • Температура. Гарнір доводять до кипіння на сильному вогні, а варять на повільному. Не забувайте постійно помішувати кашу.
  • Спеції. Сіль в воду додають тільки в кінці, тому що вона буде перешкоджати варінню.
  • Час приготування. Скільки варити перловку залежить від Ваших смаків і попередньої підготовки сировини. Якщо крупу замочити, то звариться вона швидко. А ось сирий продукт доведеться тримати на плиті довше.

Ще один маленький секрет, яким користуються вмілі господині: після приготування кашу щедро присмачують вершковим маслом, а потім загортають на 20-30 хвилин, щоб вона «дійшла» і повністю розкрила свій смак.

Купити з доставкою перлову крупу в Києві

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує покупцям величезний асортимент перловки, виробленої кращими торговими марками України та Європи. Наш онлайн-каталог доступний цілодобово, щоб Ви могли в будь-який зручний час замовити перловку і булгур, а також інші крупи. В наявності продукти для здорового харчування за найвигіднішими цінами. Оригінальна повітряна перлова крупа, купити яку можна оптом і в роздріб. Доставка по Києву і Україні миттєва, а якість гарантована виробником.