Спельта - купити Крупи у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Спельта у Чернигові


Багато хто з нас зовсім не знає, що таке спельта і в чому полягає користь цієї крупи для здоров'я. Даний вид дикої пшениці довгий час не входив в наш звичний раціон. Однак коли корисні властивості продукту набули широкого розголосу, бажаючих купити спельту стало багато. Про користь полби кажуть дієтологи, лікарі та інші фахівці. Виявилося, що крупа володіє збалансованим вітамінно-мінеральним складом, який за змістом певних компонентів в рази обходить інші продукти. Спельта та жито - найближчі родички пшениці, але значно перевершують свою «сусідку» з точки зору харчової та енергетичної цінності. Цілісна спельта зовні нагадує гібрид пшениці і бурого рису. Довгі, щільні зернятка коричневого відтінку в щільній оболонці. Використовують спельту для пророщування, варіння, подрібнення в борошно для приготування тортів, печива, млинців. Так чи інакше, крупа в будь-якому вигляді зберігає максимальну живильну цінність зерен.

Якщо Вам потрібна якісна спельта та жито, то Ви потрапили в потрібний розділ нашого магазину. АкваМаркет відібрав кращий асортимент органічних круп від провідних українських та зарубіжних виробників. В наявності герметичні упаковки різного об'єму, які можна замовити онлайн оптом чи вроздріб. Географія знаходження покупців не має значення, оскільки ми відправляємо товари по Києву і Україні. Цілодобово обробляємо замовлення, щоб забезпечувати своєчасне відправлення кожної посилки. Доставка займає мінімальні терміни, а клієнт отримує свіжий, якісний продукт за оптимальною ціною.

Крупа спельта і її особливості

Якщо Ви не пробували дану злакову культуру, то рекомендуємо купити спельту в Києві і приготувати з неї ароматну кашу. У крупи є цілий перелік особливостей, який дозволяє зарахувати її до найцінніших продуктів харчування, відомих на сьогоднішній день.

Спельта - це єдина злакова культура, яка жодного разу не піддавалася генетичним змінам. Отже, це натуральний органічний продукт з унікальним складом. Каша спельта містить велику кількість клітковини, а також складних вуглеводів. Це впливає на те, як спельта засвоюється організмом. Крупа перетравлюється поступально, не викликаючи різких стрибків цукру в крові. Крім того, каша надовго насичує і швидко відновлює енергетичні витрати організму.

Є ще дещо, чим відрізняється спельта від пшениці. Дана крупа багата на рослинний білок, який за хімічним складом може виступати повноцінною заміною твариному протеїну. Спельта незамінна в раціоні людей, які з тих чи інших причин відмовилися від продуктів тваринного походження. Практично не містить спельта глютен, тому може застосовуватися в раціоні людей з алергією на даний компонент.

Що стосується хімічного складу каші, то тут присутні вітаміни групи В, триптофан, незамінні амінокислоти, мікро- та макроелементи. Калорійність полби становить 340 кКал на 100 грам сухого продукту.

Чому крупа спельта гідна бути у Вашому раціоні:

  • 100% натуральність. Спельта каша отримала широке застосування в дієтичному харчуванні, в тому числі в якості першого прикорму для маленьких дітей.
  • Низька калорійність. Їсти спельту можуть люди, які борються із зайвою вагою.
  • Підходить алергікам, які не їдять продукти з вмістом глютену.
  • Багатий хімічний склад. У спельті присутні вітаміни і 14 мікроелементів, корисних для людського організму.
  • Амінокислоти, які містить крупа, піклуються про психоемоційний стані. Регулярне вживання полби сприяє поліпшенню настрою, боротьбі з депресією і неврозом.
  • Турбота про серце. Крупа зміцнює стінки судин і благотворно впливає на роботу серцевого м'яза.

Крім того, спельта здатна вбирати токсини, накопичені в організмі, і виводити їх. Тому така каша стане корисним доповненням до раціону.

Спельта: як готувати

У кулінарії поживна крупа набула широкого поширення. З неї готують різноманітні страви, які повертають нас до натурального і здорового харчування. Оскільки сучасний ритм життя людини в місті навряд чи можна назвати спокійним, спельта допоможе заповнити енерговитрати і подарує сили для виконання робочих процесів. Натуральна їжа сприяє не тільки зміцненню здоров'я, але і омолодженню організму. Як результат: здорові нігті, чиста шкіра, блискуче і густе волосся.

Рецепти з полби різноманітні, тому кожен знайде страву на свій смак. Крупу використовують для приготування каш, салатів, супів, закусок. Перемелена в борошно спельта стане основою дієтичних оладок, млинців, локшини. Крупа відмінно поєднується з грибами, овочами, м'ясом, сметаною, птахом. А якщо Ви є шанувальником екзотичної кухні, рекомендуємо приготувати гарнір з полби з додаванням імбиру, перцю чилі або часнику.