Кефір - купити Кисломолочні продукти у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Простонаше, 870 мл, Кефір, 2,5%
Артикул: 91753
Organic Milk, 1 л, Кефір органічний, 1%
Артикул: 32674

Кефір у Чернигові


Кефір - один з найбільш популярних кисломолочних напоїв. Отримують його в результаті бродіння незбираного або знежиреного молока. Напій корисний дітям і дорослим. Його можна пити вранці і ввечері, адже у нього є цілющі властивості. Проста дієта кефірна допоможе не тільки поліпшити роботу кишечника, але і позбавить від пари-трійки зайвих кілограмів. АкваМаркет пропонує Вам купити з доставкою кефір Простоквашино, Яготинський та інших відомих виробників. В наявності упаковки різного типу і обсягу, які можна замовити онлайн цілодобово з можливістю доставки в Київ, Харків, Львів, Одесу.

Кефір. Особливості і склад напою

Правильно приготовлений кисломолочний продукт має білий колір, однорідну текстуру і характерний кислуватий аромат. Хімічний склад дуже схожий з молоком, проте тут присутні більше корисних бактерій. Найважливіші з них це молочнокислі палички, оцтовокислі бактерії, а також молочнокислі стрептококи. У складі кефіру присутні:

  • Бифидобактерии, лактобактерії, корисні кисломолочні грибки.
  • Широкий комплекс вітамінів, в числі яких вітаміни - A, D, C, E, групи B, H, PP.
  • Великий перелік мінералів (фтор, мідь, кальцій, калій, кобальт, магній) і амінокислоти.

Термін придатності кефіру залежить від складу і способу приготування. Якщо Ви готували кефір в домашніх умовах, то зберігати його рекомендується не довше трьох днів. Однак якщо мова йде про заводський кефір Яготинський, Селянський або іншого виробника, термін придатності становить до 7 днів. Забезпечується це за рахунок герметичної упаковки і застосування натуральних консервантів, що продовжують термін зберігання готового продукту.

Важливо відзначити, що в молочному напої завжди міститься незначна доза алкоголю (до 0,6%). Однак класифікують кефір по жирності на знежирений, середньої і високої жирності. Процентний вміст жиру в готовому продукті відповідно варіюється в межах 0,05-3,2%. У продажу є звичайний кисломолочний напій і кефір з козячого молока. Окремо варто згадати про такі види продукту:

  • Кефір дитячий. Відрізняється більш щадним складом і відсутністю потенційно шкідливих для дитячого організму грибків і бактерій. Кефір дитячий максимально адаптований під потреби малюків, тому повністю безпечний для здоров'я.
  • Кефір безлактозний. Не містить лактозу, тому підходить для раціону людей з індивідуальною непереносимістю даного компонента. Кефір безлактозний не викликає негативних реакцій з боку травної системи, легше засвоюється організмом.

Кефір. Користь для здоров'я

Кисломолочний продукт багатий на пробіотики, він сприятливо впливає на мікрофлору кишечника. Регулярне вживання напою стимулює перистальтику кишечника, прискорює обмінні процеси, а також нормалізує перетравлення їжі. Оскільки калорійність кефіру становить 53-55 кКал в залежності від жирності, його можна віднести до категорії дієтичних продуктів харчування. Він заповнює енерговитрати, насичує організм поживними речовинами, а також допомагає швидше позбутися від зайвих кілограмів. Не дарма дієта кефіру залишається однією з найбільш популярних і ефективних методик безпечного схуднення.

Корисний кефір для кишечника і не тільки. Крім очевидних властивостей напій надає комплексну сприятливу дію на організм. Збалансований вітамінно-мінеральний склад дозволяє використовувати продукт як:

  • Антидепрессант. Висока концентрація вітамінів групи В підтримує нормальний стан нервової системи, допомагає боротися з неврозами і стресом.
  • Релаксант. Знову-таки завдяки вітамінам В групи кефір має розслаблюючу дію, тому покращує сон і позбавляє від ознак нервового перевтоми.
  • Імуностимулятор. Покращуючи мікрофлору кишечника, напій підвищує опірність організму до хвороб.
  • Антиоксидант. Оскільки до складу кефіру входять вітаміни А, Е, D, то напій уповільнює процеси старіння, перешкоджає віковим змінам шкіри і робить її більш еластичною, підтягнутою, здоровою.

Також напій сприятливо впливає на роботу сечостатевої і серцево-судинної системи. Якщо постійно пити кефір, можна захиститися від атеросклерозу, прискорити одужання при ряді захворювань, а також зняти хворобливу симптоматику деяких хвороб. Часто кисломолочний напій прописують людям, які відновлюються після травм і операцій, адже кефір прискорює процеси регенерації і покращує тонус м'язових тканин.

Застосування кефіру

Крім того, щоб пити кефір як самостійний напій, його можна використовувати в якості інгредієнта для приготування супів, соусів, десертів. Однак найчастіше господині готують на кефірі млинці, оладки, коржі. Знайти рецепт не складно, в Інтернеті є маса варіантів. Зате Ви відразу полюбите оладки на кефірі, адже вони виходять неймовірно пишними. Не менш цікаві млинці на кефірі, так як вони мають найтоншу ажурну текстуру.

Ще одна сфера, де застосовують кефір - косметологія. На основі напою готують приголомшливі поживні максі для волосся або лиця. Кефірні маски усувають подразнення шкіри, позбавляють від хворобливих відчуттів після перебування на сонці, а також відновлюють природний блиск і густоту волосся.

Кефір - унікальний напій з широким спектром корисних властивостей. Замовте свіжі кисломолочні продукти з доставкою на АкваМаркет. Це вигідно, адже у нас ціни від виробників. При оптовому замовленні вартість товарів знижується пропорційно. Консультації онлайн і по телефону в будь-який час доби.