Сир - купити Кисломолочні продукти у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Сир у Чернигові


Сир - кисломолочний продукт, вироблений шляхом сквашування коров'ячого молока. Він володіє ніжною і вологою зернистою структурою, приємним ароматом з нотами кислинки. Якісний домашній сир ідеально білий, м'який, розсипчастий. У деяких випадках виробники додають до маси вершки, щоб зробити її більш однорідною. Головний показник, за яким класифікують продукт - це жирність. Залежно від жирності є такі види сиру: жирний (18%), напівжирний (9%), знежирений (менше 3%). Не менш популярним в Україні став зернистий сир, який сподобався покупцям своєї своєрідною структурою. Калорійність сиру безпосередньо залежить від жирності і в середньому становить 110-135 ккал.

Користь сиру для дітей і дорослих

Корисні властивості продукту відомі давно. Висока концентрація кальцію робить його незамінним продуктом для дітей і дорослих. При регулярному вживанні в їжу відбувається зміцнення або нормальний розвиток (у разі дитячого організму) кісткових і м'язових тканин, адже сир ще містить і білок. Примітно, що білок з кисломолочного продукту засвоюється краще, ніж тваринний. Протеїн бере участь у формуванні імунних тіл і ферментів, нових клітин і м'язових тканин. Тому без нього неможливо уявити нормальне функціонування організму. Чим ще корисний сир:

  • Профілактика остеопорозу, рахіту.
  • Знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Стимулює роботу головного мозку, підвищує концентрацію уваги.
  • Покращує обмін речовин, знижує ризик ожиріння, сприяє природному і делікатному схудненню.
  • Запобігає сприйнятливості до інсуліну.
  • Підтримує імунітет і зменшує розвиток алергії.
  • Підтримує нормальний рівень гемоглобіну в крові.

Унікальний склад сиру забезпечується за рахунок вмісту рідкісних бактерій, в числі яких:

  • Лактобактерії. Вони виробляють лактазу - фермент, який бере участь у розщепленні молочних вуглеводів. В результаті організм виробляє особливу молочну кислоту, яка пригнічує життєдіяльність хвороботворних бактерій.
  • Болгарська паличка. Також сприяє виробленню молочної кислоти, нормалізує роботу шлунка, що в результаті зміцнює імунітет. Крім того, болгарська паличка допомагає організму виробляти вітаміни.
  • Ацидофільна паличка. Забезпечує синтез природних антибіотиків, завдяки яким гине патогенна мікрофлора.

Однак щоб кисломолочні продукти принесли організму користь, слід уважно їх вибирати. Уникайте таких маркувань, як «сирний продукт», оскільки в складі подібних товарів присутні рослинні жири. А ще краще - віддавайте перевагу тільки перевіреним брендам і магазинам.

АкваМаркет відібрав для Вас кисломолочні продукти найвищої якості, виготовлені з дотриманням стандартів і технологій виробництва. Натуральний, смачний, корисний сир Яготинський, Простоквашино, Президент, Білоцерківський і інших популярних брендів. Замовляючи товари онлайн, Ви можете щодня вживати в їжу свіжі кисломолочні продукти. Ми працюємо цілодобово, забезпечуючи своєчасну обробку і відправку замовлень по Києву і Україні. Тому Ви можете купити з доставкою сир в будь-який зручний час, а ми швидко доставимо продукти в пункт призначення.

Сир і дієта

Існує думка, що для схуднення краще вибирати знежирений сир. Нібито за рахунок низького вмісту жирів подібний продукт позитивно впливає на фігуру. Але тут є кілька пасток. Дійсно, знежирені кисломолочні продукти містять більше білка, ніж сир нормальної жирності. Однак для заповнення енерговитрат доведеться збільшити порцію, відповідно, з'їсти більше, ніж планували. Жирність також впливає на засвоюваність корисних речовин. Низькокалорійний зернистий сир забезпечить організм меншою кількістю кальцію (різниця в засвоюваності досягає 40%). При вживанні в їжу знежиреного сиру корисні жири доведеться добирати з інших продуктів, інакше можна помітити погіршення стану волосся, нігтів, шкіри.

Немає ідеального часу, коли краще їсти сир. Цей продукт універсальний і однаково корисний вранці і ввечері. Казеїн і білок з сиру прекрасно засвоюється за ніч, спалюючи пару-трійку зайвих калорій. Тому є сир домашній на ніч не тільки можна, а й необхідно, якщо Ви хочете схуднути.

Застосування в кулінарії

Особлива текстура, насичений смак і корисні властивості роблять сир поширеним інгредієнтом у всіляких рецептах. З нього готують абсолютно різні страви, як солодкі, так і солоні. Сирники, вареники, млинці - це лише мала дещиця того, що приготувати з сиру. Підібравши інгредієнт оптимальної жирності, Ви зможете створити як звичайне, так і дієтичне блюдо, яке впишеться в рамки раціону з низькою калорійністю. Ось найпопулярніші блюда з сиром:

  • Сирна запіканка. Ніжна і повітряна, а ще неймовірно ситна. Сирна запіканка готується з простих інгредієнтів, але при бажанні її можна перетворити на справжній кулінарний шедевр. На відміну від сирників, які смажаться на олії, запіканка з сиру більш корисна для фігури. Звичайний рецепт запіканки легко відкоригувати з урахуванням своїх переваг, замінивши звичайну муку рисовою або мигдальною. Експериментуйте з інгредієнтами, додаючи до базових продуктів фрукти, шоколад, насіння, ягоди, цукати.
  • Сирний десерт. Варіацій таких рецептів маса. Їх готують з випічкою, без випічки, охолоджують. У будь-якому випадку, варіативність способів приготування десертів з сиру також дозволяє проявити кулінарну фантазію.
  • Всілякі намазки. Особливо добре поєднується м'який сир і несолодкий йогурт, часник, пряна зелень. Подібні пасти подають до овочів, хлібців, лавашу, грінок.

У нашому магазині Ви легко знайдете інгредієнти для будь-яких кулінарних експериментів. Замовте сир, фрукти, мед, цукати, цукор і борошно онлайн. І вже завтра отримаєте товари у Вашому місті. Для представників сегменту HoReCa діє спеціальна система знижок.