Айран - купити Кисломолочні продукти у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Айран у Чернигові


Айран - це корисний кисломолочний напій, який готують на основі сквашеного молока, солі і води. Це один з традиційних турецьких напоїв, який присутній на літньому столі. Айран Байран прекрасно втамовує спрагу. Зовні він трохи нагадує кефір. У Києві купити айран стало можливо відносно недавно, оскільки напій не користувався особливою популярністю в Україні. Однак сьогодні покупці по достоїнству оцінили не тільки смак, але і корисні властивості цього кисломолочного продукту. Його люблять прихильники здорового харчування. Він популярний серед людей, які стежать за фігурою або борються із зайвою вагою, адже при своєму дивовижному смаку калорійність айрану становить всього 34 ккал на 100 грам. Його можна вживати в їжу всім без винятку.

Походження айрану вельми цікаве. Напій отримав поширення у кочових племен ще 15 століть тому. Тоді айран готували з козячого та овечого молока шляхом зброджування. На відміну від молока, в жарку погоду айран прекрасно зберігав свій смак, тому високо цінувався у кочівників.

З розселенням кочових племен по світу поширився і цей напій. Примітно, що у кожної національності з'явився свій рецепт айрану. Шляхом додавання тих чи інших інгредієнтів створювалися цікаві смаки. Багато сімей зберігали рецепти в суворій таємниці, передаючи тонкощі приготування кисломолочного напою новим поколінням у спадок.

Айран творить чудеса

Нерідко кажуть, що айран - напій здоров'я. У нього широкий спектр корисних властивостей. Продукт сприяє нормалізації ваги, знижує рівень холестерину в крові. Айран показаний людям, які страждають від захворювань дихальних шляхів. Газований кисломолочний напій підвищує приплив кисню в легені, тим самим стимулюючи дихальні процеси. Великі лікувально-профілактичні властивості айрану обумовлює його багатий мінеральний склад. Всі мікроелементи роблять позитивний вплив на організм людини:

  • Ацидофільні палички в процесі бродіння виділяють в продукт натуральний антибіотик, який запобігає дисбактеріозу, зупиняє запальні процеси, вбиває патогенну мікрофлору.
  • Кальцій піклується про здоров'я волосся і нігтів. Примітно, що користь айрану проявляється не тільки при внутрішньому вживанні. Існує маса рецептів косметичних масок з айраном, які сприяють оздоровленню волосся.
  • Кисломолочні бактерії забезпечують нормальне функціонування органів шлунково-кишкового тракту, стимулюють відділення жовчі і прискорюють її виведення. А ще це відмінний засіб від запорів.
  • Вітаміни групи В і магній заспокоюють нервову систему, підвищують працездатність мозку, поліпшують концентрацію уваги.
  • Вуглекислота благотворно впливає на роботу судинного і дихальних центрів.
  • Калій і хлор регулюють водно-електролітний баланс, тим самим позбавляючи організм від зайвої рідини.

Не можна не згадати бактерицидні властивості айрану. Він надає благотворну дію на секреторну діяльність шлунково-кишкового тракту, а також нормалізує мікрофлору.

Коли краще пити айран

Щоб повною мірою відчути на собі корисний вплив кисломолочного напою, слід правильно його вживати. Айран з кропом володіє солонуватим смаком, тому прекрасно вгамовує спрагу. Їм можна замінювати воду і вживати протягом дня. Якщо Ви використовуєте айран для схуднення, то замінюйте їм вечірній прийом їжі. Молочнокислі бактерії, які входять до складу напою, стимулюють засвоєння їжі, а також запобігають росту патогенної або гнильної мікрофлори. Тому айран на ніч - відмінний спосіб очистити кишечник і поліпшити моторну функцію органів шлунково-кишкового тракту. Ще один ефективний спосіб боротьби із зайвою вагою - розвантажувальні дні на айрані. Потрібно пити тільки кисломолочний напій, а також чисту воду. Айран Байран вживають кожні три години в кількості 0,5-0,7 л. Також в розвантажувальні дні потрібно пити воду або несолодкий трав'яний чай.

Застосування в кулінарії

Традиційно айран газований використовують в якості напою і вживають самостійно. Однак є й інші способи застосування його в кулінарії. Так, він є основою різноманітних холодних супів. Є й інші страви з айраном: випічка, маринади, соуси.

Класичний рецепт айрану не передбачає використання спецій. Але це не означає, що смак кисломолочного напою можна урізноманітнити. Якщо додати м'яту, базилік або інші ароматні трави, можна створити незвичайне смакове поєднання. Айран з кропом і сіллю дуже нагадує тан. Гастрономічна сполучуваність напою вельми гарна. З чим їсти айран: гарячі коржі, чебуреки, манти, інші варіанти випічки. Напій подають до м'яса та м'ясних закусок, основних страв, а також доповнюють їм фрукти і всілякі ягідні десерти.

Купити з доставкою айран або тан в Києві

В даному розділі магазина АкваМаркет Ви знайдете великий асортимент кисломолочних напоїв, які порадують натуральним складом і доступною ціною. Айран, приготований за традиційними рецептами, доступний до замовлення цілодобово. В наявності смачні і корисні напої Novel, Organic Milk, Яготинський. Гарантуємо якість продукції і своєчасну доставку в будь-який регіон країни.