Ряжанка - купити Кисломолочні продукти у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Ряжанка у Чернигові


Кисломолочні продукти, запропоновані сьогодні в асортименті інтернет-магазину АкваМаркет, відрізняються різноманітністю смаку. Однак жоден з них не йде в порівняння з ряжанкою. Цей напій світло-карамельного кольору готують з пряжного молока та сметани. Рецепт ряжанки гранично простий, однак деякі особливості приготування роблять кисломолочний напій унікальним. Експертами доведено позитивний вплив ряжанки на організм. Саме тому дієтологи настійно рекомендують включати цей продукт в раціон дітей і дорослих.

Ряжанка. Калорійність і хімічний склад

Сприятливий вплив на організм забезпечується за рахунок збалансованого хімічного складу. Пробіотики, на які багата ряжанка, зміцнюють імунітет, покращують засвоюваність жиророзчинних вітамінів, а також стимулюють роботу кишечника. Як і інші кисломолочні продукти, варенець містить вітаміни групи В, легкозасвоюваний білок, кальцій, калій, магній, вітаміни А, Е, С. На калорійність ряжанки впливає жирність молока, з якого вона виготовлена. Відповідно, на 100 грамів продукту доводиться:

  • 54 ккал при жирності 2,5%.
  • 57 ккал при жирності 3,2%.
  • 70 ккал при жирності 4-5%.

Скільки ряжанки можна пити? З метою профілактики різних захворювань і зміцнення організму варто вживати не більше 1 склянки напою в день. Тоді Ви відчуєте максимум позитивного впливу продукту на організм.

Користь ряжанки для організму людини полягає в наступному:

  • Зміцнення імунітету за рахунок поліпшення якості мікрофлори кишечника.
  • Прискорення обмінних процесів.
  • Нормалізація травлення за рахунок вмісту в складі прибутків та інших корисних компонентів.
  • Зміцнення стінок судин, турбота про серце.
  • Допомога в боротьбі з запорами.
  • Зміцнення кісткових тканин.
  • Прискорення регенерації тканин, у тому числі після травм або хірургічного втручання.
  • Прекрасно вгамовує почуття голоду, сприяє комфортному зниження ваги.

Ряжанка корисна не тільки при внутрішньому застосуванні. На її основі роблять дивовижні маски для волосся або шкіри обличчя. Якщо регулярно здійснювати подібний догляд, можна відзначити поліпшення стану шевелюри і шкірних покривів. Саме тому ряжанка в домашніх умовах допоможе Вам забезпечити для себе комплексний косметологічний догляд.

Застосування продукту в кулінарії

Ряжанку прийнято пити в чистому вигляді, доповнюючи трапезу фруктами, печивом, кексами чи хлібом. Наприклад, в дошкільних та оздоровчих дитячих закладах стакан кисломолочного напою і пряник є постійним варіантом корисного перекусу. Це ситно, поживно і смачно.

Однак варенець входить до складу всіляких рецептів. Господині готують пончики, млинці на ряжанці, оригінальні пироги. Якщо додати до напою трохи желатину і фруктів, можна приготувати незвичайний десерт з ряжанки. Випічка із застосуванням варенця виходить ніжною і красивою. Оладки на ряжанці неймовірно пишні, повітряні, з характерним ароматом і присмаком топленого молока. Ряжанку не варто компонувати з м'ясом, рибою та іншими джерелами білка.

Як приготувати ряжанку в домашніх умовах

Існує кілька різних способів приготування кисломолочного продукту. Розглянемо найбільш поширені:

  • Ряжанка в мультиварці. Вам знадобиться 1-2 літри пряжного молока оптимальної жирності, а також 3-4 ложки сметани 20%. Розігрійте молоко до кімнатної температури, після чого один стакан рідини змішайте зі сметаною. Влийте суміш в решту молока, перемішайте лопаткою і включіть в мультиварці режим «Підігрів». Тривалість приготування залежить від потужності. В середньому процес займає 20-30 хвилин. Після цього вимкніть пристрій і залиште напій в чаші на 6-8 годин. Потім охолодіть продукт і перемістіть в холодильник.
  • Ряжанка в духовці. Використовуйте свіже молоко і сметану в тій же кількості. Молоко поставте в холодну духовку, а потім увімкніть її на 200 градусів. Коли молоко закипить, зменшіть температуру до 100 градусів і залиште на 1,5 години. Вимкніть духовку, залиште молоко всередині до охолодження. Потім приступайте до приготування ряжанки. Зверніть увагу на невелику хитрість: чим більше сметани Ви додаєте до молока, тим густіше в результаті вийде ряжанка. Змішайте молоко і сметану, розлийте суміш по жароміцним формам або звичайним скляним баночкам. Накрийте кришками і укутайте пледом. Залиште на 7-9 годин для закисання.

Якщо у Вас немає бажання вчитися готувати ряжанку своїми руками, Ви завжди можете купити з доставкою кисломолочні продукти на АкваМаркет. Ми цілодобово працюємо для того, щоб своєчасно забезпечувати якісними товарами оптових і роздрібних замовників. В наявності ряжанка різної жирності від кращих виробників - Яготинське, Селянське, Простоквашино, а також безлактозні варіанти від брендів На здоров'я, Organic Milk. Швидка доставка свіжих продуктів в Київ і по Україні.