Темне пиво - купити Пиво у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Темне пиво у Чернигові


Темне пиво - це дивовижний алкогольний напій з насиченим смаком і темно-карамельним або зовсім чорним кольором. Готують його за допомогою спиртового бродіння сусла, води, хмелю та ячмінного солоду. Оскільки технологія виробництва трохи відрізняється, напій виходить з вираженим ароматом і гіркою нотою в післясмаку. Помилково вважати, що пиво темне міцніше світлого. Ті, хто близько знайомий з виробничим процесом, знають, що міцність напою залежить від кількості використаного солоду і часу бродіння, але ніяк не від кольору солоду. Темне пиво користується величезною популярністю в усьому світі. Воно незвичайне, пікантне, насичене. Не менш популярне і живе пиво - це варіант темного пива, який не проходить пастеризацію.

Усім шанувальникам пінного інтернет-магазин АкваМаркет пропонує величезний асортимент пива темних сортів, виробленого за класичними і оригінальними рецептурами. Смачний ель і карамельний стаут, чорне пиво з Європи, приготоване легендарними пивоварами. В онлайн-каталозі зібрано понад 100 найменувань, серед яких є такі бренди, як Grimbergen, Dab, Leffe. Смачне, ароматне пиво для цінителів, можливість замовлення оптом і оперативна доставка по всій країні. АкваМаркет - Ваш надійний постачальник свіжого темного пива.

Склад і корисні властивості

В результаті численних досліджень вчені з'ясували, що незважаючи на вміст спирту, темне пиво має корисні властивості, обумовлені унікальним складом. Зокрема, в напої міститься велика кількість заліза, якого в світлому пиві набагато менше. Пояснюється це тим, що в темному пиві більше хмелю і солоду. Також в напої міститься калій, кальцій, хлор, магній, а ще вітаміни групи В. Якщо вживати темне пиво в рекомендованій дозі, то можна відчути його благотворну дію на організм. Калорійність напою становить 40-55 кКал в залежності від сорту. Тому саме пиво для фігури не небезпечно, а ось закуски, які за класикою вживають разом з ним набагато серйозніше впливають на тіло.

Світле або темне пиво: в чому відмінність

Є кілька критеріїв, за якими відрізняють світлі і темні сорти пива. Розглянемо їх докладніше:

  • Смак. Темне пиво більш гірке, насичене і щільне. Деякі букети досить пікантні і незвичайні, в них відчувається присмак прянощів і спецій. Такі напої до смаку не всім, але цінителі охоче розгадують багатогранність композиції того чи іншого сорту.
  • Склад. У темному пиві більше заліза і менше кремнію, ніж у світлому.
  • Пропорції. Якщо Ви знаєте, як виходить темне пиво, то напевно помітили, що в ньому міститься менше хмелю. Отже, незважаючи на насиченість композиції смак у темних сортів м'якший, делікатний. А ось світле пиво з перших ковтків може здивувати смакові рецептори досить агресивним «алкогольним» присмаком.

Подібні особливості темного пива зробили його не тільки популярним алкогольним напоєм, але і поширеним інгредієнтом для приготування всіляких коктейлів і страв. Напевно Ви чули про традиційний рецепт рульки в темному пиві. Але також в ньому гасять яловичину, свинину, рибу, додають в випічку і десерти.

Актуальна класифікація

Насправді є величезна кількість різновидів темного пива. Класифікувати його можна нескінченно. Ми зупинимося лише на самих популярних варіантах і розповімо, як називаються сорти темного пива, які купують найчастіше:

  • Портер. Солодкувате, щільне пиво з яскраво вираженим солодовим ароматом. Портер в Європі варять взимку, тому його часто називають зимовим пивом. Міцність в залежності від виробника варіюється в межах 4-10%.
  • Ель. Належить до найдавніших сортів темного пива, яке варили 7 тисяч років тому. Ель поєднує в собі помірну слабкість і невелику гірчинку, що надає смаку якусь пікантність. Вміст спирту становить 6-12%.
  • Стаут. Рецепт цього пива має на увазі використання як паленого, так і карамельного ячмінного солоду. В результаті виходить смачний і ароматний напій, якому притаманна легкість і неймовірний смак. При цьому стаут ​​досить щільний і має насичений темний колір.
  • Чорне пиво або шварцбір. У смаку і ароматі уловлюються ванільні, кавові, шоколадні ноти. Густе і тягуче пиво з приємним солодовим присмаком. При своїй міцності і щільності шварцбір ніколи не здається занадто різким напоєм.

З чим подавати темне пиво

Правильне розпивання пива - це особлива культура, яка має свої особливості і правила. Щоб повною мірою відчути багатий смак пінного, потрібно не тільки правильно підібрати посуд і наливати напій в келих під правильним кутом. Слід дотримуватися рекомендацій щодо гастрономічної сполучуваності, і тоді напій повністю розкриє грані свого смаку і аромату. Перед вживанням обов'язково охолодіть Крушовіце темне пиво до температури 5-7 градусів.

Ідеальна закуска під пиво темне живе - сухарики з чорного хліба, філе яловичини, морепродукти, індичка. Піца, смажені або запечені курячі крильця, в'ялена жирна риба для даного напою є не кращим доповненням. Пиво низового шумування добре поєднується з пряними, трохи солодкуватими закусками. Відповідні спеції - це кмин, кориця, коріандр. Вибирайте легкі закуски з пікантним смаком і помірним вмістом солі, оскільки з насиченим і щільним пивом важчі продукти будуть несумісні. Так Ви і смаком пива насолодитеся, і в шлунку тяжкості не утворюється.

Купити темне пиво в Києві

У магазині АкваМаркет Ви можете замовити онлайн пиво Козел темне оптом і в роздріб з доставкою по Україні. Тільки провідні виробники і оригінальний продукт з Європи, Америки, України. Кожен різновид знайде відгук у серці справжнього поціновувача пінного. Не забудьте про закуски, яких в нашому магазині також є величезна кількість!