Пшеничне борошно - купити Борошно у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (21)

Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Zernari Select, 2 кг, Борошно пшеничне, відбірне Zernari Select, 2 кг, Борошно пшеничне, відбірне
Zernari Select, 2 кг, Борошно пшеничне, відбірне Zernari Select, 2 кг, Борошно пшеничне, відбірне
4500
Вжити до 05.05.2024
Артикул: 86884
Аміна, 1 кг, Борошно пшеничне цільнозернове
Аміна, 1 кг, Борошно пшеничне цільнозернове
2370
Вжити до 15.04.2024
Артикул: 72219
Akura, 150 г, Борошно для панірування Темпура
Артикул: 84694
Bella Pasta, 1 кг, Борошно із твердих сортів пшениці
Артикул: 80778
Август, 1 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 42846
Август, 2 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт Август, 2 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 18701
Аміна, 5 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 23202
Вінницький Млинар, 2 кг, Борошно пшеничне, в/с
Артикул: 75859
Київмлин, 1,8 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 60027
Київмлин, 10 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт Київмлин, 10 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 23368
Київмлин, 5 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 23370
Сто пудов, 300 г, Висівки пшеничні
Артикул: 87267
Сто пудів, 300 г, Борошно спельтове
Артикул: 61994
Хуторок, 1 кг, Борошно пшеничне, вищий гатунок
Артикул: 47993
Хуторок, 2 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт Хуторок, 2 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 23700
Хуторок, 5 кг, Борошно пшеничне, вищий сорт
Артикул: 23701

Пшеничне борошно у Чернигові


Пшеничне борошно в Україні є одним з головних продуктів харчування. Секрет популярності простий і полягає в високій харчовій цінності і відносній простоті отримання. Продаються різні види і сорти борошна, починаючи від недорогих і закінчуючи цільнозерновою органічною. Краще пшеничне борошно виробляють такі бренди, як Хуторок, Екород, Київмлин, Сто пудів. Але вибір не обмежується тільки цими брендами. В інтернет-магазині АкваМаркет Ви можете купити пшеничне борошно натуральне і смачне, виготовлене з якісної сировини. В наявності різні види, сорти і типи упаковки, завдяки чому замовити борошно можна оптом і в роздріб. Ми гарантуємо, що наші ціни неодмінно Вам сподобаються, адже вони нижчі, ніж в офлайн магазинах Києва. Нагадуємо про можливість доставки продукції в будь-яку точку країни. Відправлення здійснюється в день замовлення, тому наші клієнти отримують товар вчасно і без затримок.

Борошно пшеничне і його склад

Харчова цінність і хлібопекарські властивості борошна прямо залежать від того, які сорти пшениці використані для його виробництва. Борошно з м'яких сортів пшениці вищого сорту, з якого виходить неймовірно пишний хліб та інша випічка, виготовлене ​​з внутрішніх шарів ендосперми зерна. У сировині немає оболонки, отже, міститься максимальна кількість крохмалю і білка. А ось пшеничне борошно грубого помелу в основі містить незбиране зерно, включаючи його периферійні частини. Отже, його склад і харчова цінність відрізняються, оскільки зберігаються вітаміни, мінерали, жири та інші корисні компоненти.

Калорійність пшеничного борошна в середньому становить 340 кКал, де на 100 грамів продукту припадає близько 76 г вуглеводів. А ось швидкими або складними вони будуть - залежить від того, яка мука використана - з твердих або м'яких сортів. Зорієнтуватися в харчовій цінності допоможе глікемічний індекс. У пшеничного борошна вищого сорту він становить 70 одиниць, а ось у цільнозернового варіюється в межах 40-50 одиниць. Чим нижче показник, тим корисніше продукт.

Що стосується хімічного складу борошна, то в ньому є жиророзчинні вітаміни Е, К, водорозчинні вітаміни B1, B2, B3, B4, B5, B6 і B9, селен, фосфор, магній, мідь, калій. Вироби з пшеничного борошна дарують організму заряд енергії, стимулють роботу головного мозку і вироблення естрогену. Також користь продукту полягає в можливості пом'якшити запальні процеси в організмі людини, захистити від ряду захворювань. Однак з причини високої калорійності випічку краще вживати обмежено щоб не спровокувати різку прибавку у вазі.

Види пшеничного борошна і особливості їх застосування

Розподіляють продукт на групи за різними показниками. Одним з них є тип борошна. Він визначає призначення продукту і сферу його застосування. Наприклад, у продажу є спеціальна хлібопекарська борошно або борошно для піци, борошно кондитерська або борошно з твердих сортів пшениці для виготовлення макаронних виробів.

Залежно від величини помелу зерна випускають такі види борошна:

  • Вищого сорту або «Екстра». Порошок найменшої фракції і ідеально білого кольору. При розтиранні на пальцях крупинки абсолютно не відчуваються. Використовується борошно для хліба, кексів, бісквітів, повітряних тортів, а також для загущення соусів. На жаль, вміст корисних речовин в ньому мінімальний.
  • Першого сорту. При виробництві на зерні залишають невелику кількість оболонок, тому борошно отримує хороші хлібопекарські властивості і досить високу харчову цінність. Підходить для приготування будь-яких видів тіста: листкового, дріжджового, пісочного.
  • Другого сорту. В її складі є до 8% висівок, тому борошно має темний відтінок. Текстура порошку щільніша, важка. Тому застосування пшеничного борошна другого сорту менш широке. Воно підходить для нездобної випічки або виробництва столового білого хліба. Його легко відрізнити по м'якушці, яка щільна і пружна, ніж у хліба з борошна вищого сорту.
  • Обойне або пшеничне борошно грубого помелу. Виходить шляхом перемелювання зерна з частиною оболонки і зародка. У нього неоднорідні великі частки, які легко розпізнати навіть візуально. Борошно обойне містить до 20% сирої клейковини, має високу цукростворюючу здатність і вологоємність.
  • Борошно пшеничне цільнозернове. Найбільш корисний продукт, який отримують в результаті помелу зерна без попереднього очищення від зародка і оболонки. У ньому зберігається максимальна кількість мінералів, клітковини і вітамінів, тому випічка з цільнозернового борошна найкорисніша.

Окремо варто згадати такий незвичайний продукт, як мука з полби. Вона виготовлена ​​з дикого сорту пшениці, що володіє унікальними перевагами. Зернова культура відома своїми дієтичними властивостями, що привернуло увагу людей, які дотримуються здорового способу життя. Борошно з полби - це низькокалорійний продукт, в якому збереглося багато вітамінів і 14 основних мікроелементів, необхідних організму для щоденного розвитку. Воно підходить навіть для дитячого харчування. Робить позитивний вплив на роботу серця, стабілізує тиск, діє як абсорбент, очищаючи організм від токсинів і шлаків. Завдяки регулярному вживанню борошна з полби можна отримати необхідну кількість вітамінів і при цьому знизити вагу.

Широкий асортимент пшеничного борошна різних сортів Ви знайдете в цьому розділі магазина АкваМаркет. Упаковки від 1 кг, можливість замовлення оптом, тільки надійні постачальники. Замовляючи борошно Мак-Вар, Аміна, Август онлайн в нашому магазині, Ви отримуєте високоякісний продукт за низькою ціною.