Підбір за параметрами (9)
Кондитерський декор у Чернигові
Головний секрет вдалого десерту - його яскравий, апетитний зовнішній вигляд. Не секрет, що їжу ми вибираємо очима. Саме зовнішній вигляд страви здатний викликати у нас апетит або навпаки, відштовхувати. Робити випічку, цукерки, тістечка привабливими для споживачів допомагає спеціальний кондитерський декор. Завдяки цим дрібницям, страви стають апетитними, і у споживача з'являється бажання купити тістечко, батончик або шматочок торта.
Види кондитерського декору і його склад
Сьогодні на ринку запропоновані абсолютно різні продукти, за допомогою яких виконується прикраса десертів. Кондитерський декор відрізняється за складом і областю застосування. У різноманітті запропонованих товарів є вже класичні рішення, а також інноваційні матеріали для декору. Розглянемо їх докладніше.
Класичний кондитерський декор
До даної категорії відносяться продукти, які давно освоєні майстрами-кондитерами. Вони активно використовуються не тільки в промисловому виробництві десертів, а й застосовуються на домашній кухні. До категорії класики можна сміливо віднести такий кондитерський декор:
- Мастика. Незвичайна прикраса, яке в рази перевершує можливості класичного крема для торта. Ті, хто вже освоїв мастику, залишилися в захваті від цього продукту. Перевагою мастики є те, що вона випускається у великому різноманітті і готувати її досить просто. Якщо з якихось причин Ви перестаралися і змішали занадто багато мастики, залишки можна помістити в холодильник, де вони збережуть свої властивості і смак протягом 1-2 місяців. У кожного кондитера є свій перевірений рецепт мастики. Вона може бути молочною, желатиновою, з пастили або маршмеллоу. Якщо Ви не хочете розбиратися в тому, як зробити мастику самому, то можна купити вже готову суміш для прикраси.
- Шоколадна глазур. Незважаючи на простоту, глазур залишається лідером серед кондитерського декору. Нею прикрашають торти, пряники, рогалики, пироги, штруделі, млинчики, оладки і інші кондитерські вироби. Шоколадна глазур хороша для декору морозива, сиркових десертів, цукерок. Вона використовується практично повсюдно, при цьому вважається одним з найпростіших варіантів прикраси для торта. Шоколадна глазур буває темна, біла, молочна. Готують її як з какао-порошку з додаванням олії, цукру і желатину. Але набагато простіше приготувати глазур, якщо під рукою є шоколадні дропси. Це маленькі крапельки або монетки вже готової застиглої глазурі. Щоб прикрасити виріб дропси топлять на водяній бані, після чого приступають до декору.
- Посипка кондитерська. До її складу входить крохмаль, натуральні барвники, цукор, ароматичні та смакові добавки, віск. Кондитерська посипка буває самих різних форм і кольорів. Вона може бути матовою, глянсовою, блискучою, райдужною, шоколадною. Традиційно присипка кондитерська використовується для прикрашання великодніх пасок, але також маленькі цукрові прикраси актуальні для декору тістечок, тортів, булочок, пончиків.
- Айсінг. Так звана королівська глазур, яку так люблять професійні кондитери. Айсінг - це класичний декор для святкових тортів, подарункової або парадної випічки. Головною перевагою айсінга є його презентабельний зовнішній вигляд.
- Крем. Ще один простий, але неймовірно затребуваний варіант кондитерського декору. Білковий, шоколадний, масляний, заварний крем наносять вручну або через кондитерський мішок. Кремами створюють гладкі лінії або фігурну поверхню, створюють об'ємні прикраси і малюнки. Креми готують як самостійно, так і купують вже готову суху суміш в пакетиках.
Всі вищевказані матеріали вже давно стали класикою. Крем, глазур, айсінг, мастика або кондитерська присипка активно використовуються в декоративних цілях. Однак індустрія не стоїть на місці і в продажу з'являються інші види кондитерського декору, який приваблює не тільки професійних кондитерів, а й любителів приготувати щось смачненьке в домашніх умовах.
Незвичайні матеріали для прикраси десертів:
- Ізомальт. Низькокалорійний замінник цукру, який утворює безбарвні водорозчинні кристали. З ізомальта роблять карамель, грильяж, драже, шоколадну та іншу глазур. Цей матеріал відмінно підходить для створення крихкого декору у вигляді квітів, сніжинок та інших фігур.
- Велюровий шоколад. Ще одна новинка, яка створює елегантну оксамитову поверхню на виробі. Велюр являє собою какао-масло, підфарбоване харчовими барвниками і упаковане в аерозольний балон. Велюровий шоколад відкриває нові можливості декорування десертів за рахунок надання їм специфічного зовнішнього вигляду.
- Харчові фломастери. Унікальний винахід для того, щоб створювати на десертах авторські малюнки або підписи.
Як бачите, асортимент кондитерського декору постійно розширюється. У ньому з'являються незвичайні новинки, а й класичні прикраси для торта залишаються незмінно популярними. Купити глазур, крем, кондитерську присипку і інший декор Ви недорого можете на сайті АкваМаркет. В наявності великий асортимент продукції як для професійного використання, так і для застосування в побуті. Швидка доставка по Києву і Україні дозволяє нашим клієнтам суттєво економити час.