Кисіль - купити Випічка, желе у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Кисіль у Чернигові


Кисіль - це блюдо желеподібної консистенції, частіше солодке, яке готується з молока, фруктів або ягід. Для додання густоти до складу киселю додають картопляний або кукурудзяний крохмаль, що значно збільшує калорійність. Виходить густа маса, яка згодом трохи застигає. Тому кисіль, як і желе, готують і подають порційно.

Примітно, що страва не обов'язково має бути солодкою. На Русі здавна готували прісний кисіль з льону і з вівсянки, щоб вживати в строгий пост. Оскільки в основі страви були поживні речовини, вони заповнювали енерговитрати і підтримували в період аскетичного харчування.

Незважаючи на те, що рецепт киселю досить простий, готувати його в домашніх умовах візьметься не кожна господиня. Процес має свої тонкощі, тому якісний результат не гарантований. Найпростіший спосіб, як приготувати кисіль самому - купити вже готовий напівфабрикат, який сьогодні знайдеться в будь-якому магазині. Продається кисіль в пресованому вигляді в брикетах, а також у вигляді порошку в пакетах. Готувати такі десерти набагато простіше, і десерт неодмінно вийде. Достатньо слідувати інструкції на упаковці і дотримуватися пропорції, кисіль в цьому випадку вийде відмінним за смаком і консистенцією.

У магазині АкваМаркет Ви знайдете величезний вибір якісних і корисних продуктів харчування за ціною виробника. Ми пропонуємо вигідно купити кисіль від провідних виробників з можливістю доставки по Києву та Україні. У складі сумішей тільки натуральні інгредієнти. Кисіль Ямуна, Еко та інших брендів, виготовлений на основі різноманітних плодово-ягідних соків. Це смачно, корисно і поживно.

Склад і калорійність

Оскільки готують кисіль з абсолютно різних продуктів, хімічний склад і калорійність страв будуть істотно відрізнятися. Кисіль молочний багатий на кальцій і білками, кисіль з вишні - вітамінами С і Е, а в полуничному киселі знайдеться багато антиоксидантів. Залежно від основної сировини змінюється і калорійність. Якщо Ви готуєте кисіль з пакетика, то вивчіть маркування, склад і калорійність будуть вказані на упаковці. А ось в домашніх умовах збільшувати або зменшувати харчову цінність страви можна шляхом додавання або виключення різних компонентів. Наприклад, якщо використовувати цукрозамінник замість цукру. В середньому калорійність киселю варіюється в межах 40-120 кКал на 100 грам.

Кисіль з ягід і його користь

Безумовно, десерт з плодово-ягідних соків містить легкі вуглеводи, відповідно, досить калорійний. Але це не означає, що кисіль шкідливий. Ось лише кілька корисних властивостей, якими володіє блюдо:

  • Очищає організм від солей важких металів, шлаків і токсинів.
  • Знижує рівень поганого холестерину в крові.
  • Постачає в організм необхідні вітаміни, мінерали, мікроелементи. Якщо готувати і зберігати кисіль правильно, то цінні елементи в його складі зберігаються протягом декількох діб.
  • Знижує кислотність шлунка, що особливо важливо для людей, які страждають від гастриту або виразки. В цілому, кисіль ягідний сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту. А ще він допомагає при печії, що виникає саме викидом кислоти зі шлунка.
  • Заповнює енерговитрати. Кисіль при помірній калорійності є досить поживним стравою. Тому його вживають люди, які прагнуть схуднути.

Як варити кисіль з пакета або брикету

Готовий кисіль Еко, Ямуна - справжня виручалочка в сезон, коли немає свіжих плодів або ягід. Продукт готується дуже просто і виходить дуже смачним. Багато виробників додатково збагачують фруктово-ягідний порошок вітамінами, тому кисіль з брикету дійсно корисна альтернатива свіжій страві.

Як приготувати кисіль. Вміст пакету всипте в чисту тару. Якщо Ви використовуєте кисіль з брикету, щільну масу потрібно попередньо розім'яти за допомогою толкушки. В окремій каструлі доведіть до кипіння один літр води. У миску з сухою сумішшю введіть 200-250 мл гарячої води і ретельно розмішайте вміст, щоб розбити всі грудочки. Потім плодово-ягідну масу влийте в воду у каструлі і проваріть на малому вогні 1-2 хвилини. Не забувайте постійно помішувати вміст, щоб гранули розчинилися.

Розлийте гарячий кисіль по стаканчиках або піалах, залиште застигати при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник. Подавайте десерт з улюбленими фруктами або ягодами, але кисіль з пакета буде смачним навіть без доповнень.