Рахат лукум - купити Східні солодощі у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (4)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Sehzade, 200 г, Рахат-лукум з фісташками Sehzade, 200 г, Рахат-лукум з фісташками
Артикул: 15304
Sehzade, 200 г, рахат-лукум, Гранатовий з фісташками Sehzade, 200 г, рахат-лукум, Гранатовий з фісташками
Артикул: 15303

Рахат лукум у Чернигові


Рахат лукум - це винахід турецьких кондитерів. Багато років цей десерт готували виключно в Туреччині, однак завдяки одному британському мандрівникові ці східні солодощі пізнав весь світ. Молодий хлопець настільки захопився смаком десерту, що неодмінно вирішив відвезти його на батьківщину. Європейці гідно оцінили східні солодощі. З тих пір вони виробляються в промислових масштабах. Давно минув час, коли робили лукум в домашніх умовах. Сьогодні є десятки підприємств, які займаються виробництвом і пропонують купити рахат лукум в Києві і будь-який інший точці світу.

Цукровий сироп, сухофрукти, крохмаль, мед, волоські горіхи, кокосова стружка - то, з чого роблять рахат лукум. Він виходить неймовірно красивий і привертає навіть одним зовнішнім виглядом. Подають його кубиками, які присипають цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Класичний рецепт рахат лукуму також містить рожеву воду, яка надає десерту незвичайний відтінок смаку. Сьогодні існує більше сотні різновидів лукума, кожен відрізняється формою, наповнювачем і начинкою. Ось найбільш популярні види лукума:

  • З корицею. Поєднання кориці та цукру вважається безпрограшним, оскільки ця спеція чудово підкреслює смак десертів і солодких напоїв.
  • Молочний. Рахат лукум білий, в складі має молоко, яке і надає йому особливого смаку і відтінку.
  • Горіховий. Містить шматочки різних горіхів (наприклад, фісташок, арахісу, волоських горіхів).
  • Кавово-шоколадний. Незвичайний рахат лукум, купити який можна не в кожному магазині. Каву використовують в якості ароматизатора солодкої маси, а обвалюють шматочки лукума в какао або тертому шоколаді.
  • Султан-лукум. Продається у вигляді рулету, що складається з двох або більше шарів з різним смаком. Виглядає шикарно, чим і приваблює покупців. Султан-лукум продається як цілими рулетами, так і окремими шматочками. Деякі виробники випускають такий рахат-лукум в коробках в форматі асорті, щоб покупець міг спробувати відразу кілька різновидів.

Рахат лукум прекрасно поєднується з чорною кавою або чаєм без цукру. Так десерт повністю розкриває свої смакові якості. А ось якщо запивати східні солодощі соками, морсами або солодкими напоями, то унікальний смак десерту повністю втратиться на тлі іншого солодкого відтінку.

Рахат лукум. Калорійність і корисні властивості

Помилка вважати, що натуральні солодощі менш калорійні. Так, до складу рахат лукуму входять тільки якісні компоненти без транс жирів або інших шкідливих складових. Але незважаючи на це калорійність продукту складає близько 350 кКал на 100 грам. Це легкі вуглеводи, проте їх не можна однозначно називати шкідливими. Наявність глюкози в десерті є головним плюсом. Всім відомо, що помірна кількість глюкози діє на організм тільки найкращим чином. Можна відзначити такі позитивні зміни:

  • Активізується робота головного мозку, підвищується концентрація уваги.
  • Зміцнюється серцево-судинна система.
  • Організм виробляє ендорфін, тим самим покращуючи наш настрій.
  • Знижується втома і підвищується працездатність.
  • Поліпшується перистальтика кишечника.

Завдяки збалансованому вмісту крохмалю і глюкози турецький рахат лукум зміцнює імунну систему і перешкоджає впливу вірусів. Додаткові корисні властивості визначаються компонентами, які входять до складу. Так, лимонний і апельсиновий лукум прискорюють одужання у хворих на респіраторні та простудні захворювання. Медовий лукум сприяє нормалізації травних процесів. А якщо до складу десерту входять горіхи або насіння, то продукт підвищує м'язовий тонус і нервову систему.

Рахат лукум і лукум - в чому різниця

У десертах немає абсолютно ніякої різниці за винятком назви. Більш того, в різних країнах продукт називають по-різному. Так, в Туреччині це лукум, в Греції - люкумі, в Чехії - рахат лукум. Тому нехай Вас не лякає різниця найменування на упаковці, оскільки мова йде про одне й те ж блюдо.

Хочете спробувати справжні східні солодощі і дізнатися, за що їх люблять у всьому світі? Тоді замовляйте рахат лукум на сайті АкваМаркет. Всі десерти виготовлені згідно з класичною рецептурою, відрізняються за смаком і наповнювачем. У нас знайдеться лукум для кожного. Співпрацюємо тільки з перевіреними виробниками, які роблять якісний рахат лукум: Шехзаде, Ділсафа, Солодкий світ. Величезний асортимент, кращі ціни і можливість доставки в будь-яку точку країни. Відправлення в день замовлення!