Лазанья - купити Макарони у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (1)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Barilla Lasagne Collezione, 500 г, Макарони Барілла Лазанья
Артикул: 47652

Лазанья у Чернигові


Лазанья - це легендарна італійська страва, яка відома по всьому світу. Ароматна запіканка з м'ясного фаршу з густим соусом і щедрою сирною скоринкою викликає апетит навіть у вегетаріанців. Однак Ви напевно здивуєтеся, дізнавшись, де насправді з'явилася лазанья: походження страви відносять до початку IV століття н. е. У деяких давньоримських трактатах міститься інформація про ідентичну страву, яку не тільки випікали, а й заварювали. Дослівно назва з давньогрецької перекладається як «гарячі пластини».

Сьогодні класична лазанья складається з шести шарів тіста, п'яти шарів м'ясного фаршу і сирної верхівки, яку додатково присмачують вершковим маслом. Завдяки високій харчовій цінності, дивовижному смаку і апетитному зовнішньому вигляду лазанья стала улюбленим частуванням не тільки в Італії, але і в інших країнах.

У наш час приготувати цю ситну запіканку можна навіть в домашніх умовах, якщо у Вас під рукою є листи для лазаньї. Це особливий інгредієнт, який до недавнього часу складно було знайти в продажу. Але тепер купити листи для лазаньї можна в магазині. Однак не всі вони однаково якісні. Щоб вийшла дійсно смачна італійська лазанья з фаршем важливо уважно підібрати всі компоненти. Саме шари тіста в запіканці можуть зіпсувати весь смак. Тому неякісні макаронні вироби приведуть до того, що страва буде розшаровуватися і розвалюватися, втратить апетитний зовнішній вигляд. Якщо ми говоримо про готові макаронні вироби, то тут є незмінні лідери, які зарекомендували себе на ринку і отримали визнання навіть від професійних шеф-кухарів. Великою популярністю користуються листи лазаньї Барілла, приготовані за класичним італійським рецептом з борошна твердих сортів пшениці.

З чого роблять листи

Склад листів для лазаньї включає такі інгредієнти: борошно твердих сортів пшениці, вода, яйця, сіль. Іноді замість води використовується молоко, що надає готовим макаронним виробам особливу текстуру. Оскільки блюдо отримало масу варіацій, в тому числі вегетаріанські рецепти без продуктів тваринного походження, рецептура тіста зазнала значних змін. Тому зараз є не тільки листи лазаньї з яйцем, а й без яєць, на рисовому, цільнозерновому борошні.

Чим можна замінити листи для лазаньї

Не завжди вдається знайти потрібні продукти. Листи лазаньї - продукт специфічний, тому продається не в кожному магазині. Що робити, якщо все-таки хочеться приготувати лазанью в домашніх умовах. Що замінить лист лазаньї:

  • Тонкий вірменський лаваш.
  • Заморожене листкове бездріжджове тісто.
  • Млинці, приготовлені попередньо з відповідних продуктів.
  • Мексиканські тонкі коржі тортілья.
  • Інші макаронні вироби.

Безумовно, завжди можна знайти вихід із ситуації і підібрати альтернативу. Але смак готового блюда буде кардинально відрізнятися. Якщо Ви шукаєте, де купити листи лазаньї Barilla або іншого перевіреного виробника, то загляньте в наш інтернет-магазин. АкваМаркет пропонує не тільки широкий асортимент якісних автентичних продуктів, але і гарантує доступні ціни на будь-які інгредієнти для лазаньї. Замовивши продукти онлайн, Ви зможете приготувати лазанью, смак якої буде чудовим. Всі листи надійно упаковані, не ламаються і не деформуються в ході транспортування. Доставка товарів здійснюється по Києву і Україні в найкоротші терміни. Не потрібно стояти в черзі на вході в магазин, коли в місті діють карантинні обмеження. Набагато простіше купити листи лазаньї онлайн на АкваМаркет і отримати товар в пункті видачі. Оцініть зручність сучасного сервісу на замовлення і доставки продуктів онлайн!

Листи лазаньї: варити чи ні

З цим питанням стикається кожен, хто планує вперше приготувати страву на домашній кухні. На жаль, однозначної відповіді тут не існує. Кожен виробник вказує особливості використання листів безпосередньо на упаковці. Деякі різновиди варити не потрібно, а інші потребують попередньої обробки, оскільки не проготовуються під час запікання.

Як варити листи лазаньї

Якщо Вам все-таки доведеться обробити макаронні вироби, потрібно дотримуватись рекомендацій. Є кілька правил, які допоможуть зварити листи лазаньї найкращим чином:

  • У каструлі повинно бути дійсно багато води.
  • Додайте в воду рослинну олію в співвідношенні 1 ч.л. на 1 літр води.
  • Підсоліть воду до початку варіння.
  • Закладайте листи в киплячу воду.
  • Варіть листи по черзі, інакше вони злипнуться між собою.

Термічна обробка триває близько 3-4 хвилин, після чого листи витягують з окропу і швидко занурюють в ємність з крижаною водою. Потім остудіть і викладіть їх на робочу поверхню. Можна приступати до формування запіканки.

Як приготувати лазанью

В Італії у кожної господині є свій рецепт лазаньї, а скільки рецептур з'явилося по всьому світу! Ми зупинимося на класичному варіанті з м'ясним фаршем. Для роботи Вам знадобиться:

  • 250 грам листів.
  • 500 грам сирого м'ясного фаршу.
  • 1 цибулина.
  • 1 зубчик часнику.
  • 2 помідори.
  • 100 г томатної пасти або пюре.
  • 250 г сиру Чеддер.

Окремо потрібно приготувати соус Бешамель, до складу якого входить 700 мл молока, 100 г вершкового масла, 2 ст.л. борошна і трохи мускатного горіха. Приступаємо до роботи. Ось покроковий рецепт лазаньї:

  • Подрібніть цибулю, томати і часник. Моркву і сир натріть на тертці.
  • На невеликій кількості оливкової олії обсмажте цибулю і моркву, після чого додайте до них м'ясний фарш і спеції. Обсмажуйте 10 хвилин.
  • Додайте до фаршу томати, пасту і часник. Тушкуйте під кришкою 8-10 хвилин.
  • Приготуйте Бешамель. Розтопіть на сковороді олію, потім всипте борошно і обсмажте до золотистого кольору. Після влийте молоко, присмачене мускатним горіхом і спеціями. Обережно загустіть соус, не доводячи до кипіння.
  • На дно форми влийте трохи соусу, розкладіть листи лазаньї в один шар. Зверху - трохи фаршу і посипте його тертим сиром. Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. Верхівку запіканки накривають шаром тіста, на який поливають соус і накладають тертий сир.

Випікають лазанью 40 хвилин при температурі 180-200 градусів. Після цього витягують блюдо з духовки, трохи остуджують і розрізають на шматочки. Готову лазанью можна прикрасити свіжою зеленню або листочками базиліку. Смачного!