Мускатний горіх - купити Спеції для глінтвейну у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (6)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Akura, 15 г, Мускатний горіх, цілий
Артикул: 84709
Carmencita Nuez, 50 г, Мускатний горіх, мелений, ПЕТ
Артикул: 91608
Carmencita, 55 г, Карменсіта, Мускатний горіх, в млинці
Артикул: 48946
Банка спецій, 130 г, Горіх мускатний мелений, ПЕТ
Артикул: 91868
новинка!
Еко, 10 г, Мускатний горіх, Мелений Еко, 10 г, Мускатний горіх, Мелений
Артикул: 17546
Ямуна, 15 г, Мускатний горіх, цілий
Артикул: 67563

Мускатний горіх у Чернигові


Мускатний горіх - це одна з найдорожчих приправ в світі. Його культивують більше 5 тисяч років і сьогодні відома маса сортів цієї рослини. Мускатний горіх володіє упізнаваним смаком і ароматом. У напоїв і страв з мускатним горіхом з'являються незвичайні ноти в післясмаку. Приправа трохи нагадує кардамон і корицю, їй притаманний пекучо-пряний смак. Зараз росте мускатний горіх в Китаї, Сінгапурі, Таїланді, Гренаді. Рослина вважається дуже плідною, а одне дерево мускатного горіха дає до 2 тисяч плодів за сезон.

Ця приправа вважається потужним афродизіаком. Зараз купити мускатний горіх можна як цілий, так і мелений, щоб в подальшому використовувати його для приготування страв або напоїв. Величезний попит на мускатний горіх спостерігається в холодну пору року, оскільки без цієї добавки неможливо приготувати смачний глінтвейн. Купити мускатний горіх в Києві за доступною ціною пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. Ми зібрали кращі приправи, приготовані топовими виробниками. Мускатний горіх Ямуна, Еко, Приправка, Cannamela з доставкою по Києву та Україні.

Горіх мускатний. Склад і користь

Цінність мускатного горіха полягає у високому вмісті ефірних масел. Також в складі є крохмаль, рослинний білок, кальцій, фосфор, магній, вітаміни А, Е, В і інші корисні речовини. Цілий мускатний горіх містить елеміцін - летючу ароматну речовину природного походження, яка володіє м'якими заспокійливими властивостями, активуючи нейротрансмітери серотонін і дофамін в головному мозку. В цілому, навіть невелика кількість мускатного горіха, яку додають в їжу, матиме позитивний вплив на організм людини. Ось деякі властивості продукту:

  • Зміцнює серцево-судинну систему.
  • Допомагає організму впоратися зі стресом і нервовою перевтомою.
  • Зміцнює імунітет.
  • Зменшує больові прояви ревматизму, артриту, міозиту, остеохондрозу.
  • Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, м'яко усуває запори і діарею, відновлює перистальтику.
  • Стимулює кровообіг.
  • Зміцнює пам'ять, підвищує концентрацію уваги.
  • Допомагає боротися з простудними захворюваннями.
  • Підвищує лібідо, лікує імпотенцію.
  • Нормалізує сон.

Проте у всьому потрібна міра. Той же елеміцін в великих кількостях володіє галлюциногенною дією. Тому в разі мускатного горіха дозування вкрай важливе. Додавайте продукт в страви в рекомендованій кількості, і отримаєте тільки корисну дію на своє здоров'я.

Мускатний горіх в кулінарії

Завдяки своєму аромату і незвичайного смаку цілий і мелений мускатний горіх набув широкого застосування в гастрономічною сфері. Цей горіх відмінно поєднується з різноманітними продуктами, тому вважається універсальною приправою. Салати, закуски, перші і другі страви - це не весь список того, куди додавати мускатний горіх можна для приємного смаку. Незважаючи на високу калорійність, цей продукт сприяє схудненню за рахунок прискорення обмінних процесів. Плюс до всього, від нього довго зберігається відчуття ситості. Тому горіх чудово заповнює енерговитрати у людей, діяльність яких пов'язана з серйозними фізичними навантаженнями.

Але повернемося до гастрономічною сполучуваності. Виробництво деяких виробів важко уявити собі без застосування мускатного горіха. Його кладуть у випічку, компоти, соуси, сиркові десерти, а також додають в м'ясні та овочеві страви. Практично будь-який рецепт кетчупу передбачає додавання мускатного горіха. Його кладуть в деякі алкогольні напої та коктейлі. Традиційно застосовують мускатний горіх для глінтвейну, пряного алкогольного напою на основі червоного або білого вина. В Європі мускатний горіх як приправу подають до легких закусок, в тому числі страв з грибів і сиру. Вважається, що пікантний смак і аромат підкреслює природні смакові якості грибних і сирних закусок.

Як вживають мускатний горіх

Додавати мелений горіх в блюда і напої рекомендується в певній пропорції. Оскільки у приправи досить концентрований смак і аромат, то для однієї порції досить 0,1 грама порошку. Мускатним горіхом приправляють картопляне і овочеве пюре, супи, рагу, м'ясні та грибні страви, соуси, салати і випічку. У Європі досить поширене ефірне масло мускатного горіха, яке називається маціс. Як спеція це масло гармонійно доповнює будь-які терті горіхи, сири, гриби.

Правила вибору мускатного горіха

У більшості випадків на полицях магазинів ми бачимо мелений мускатний горіх, який упакований в герметичні пакети. При виборі такої приправи орієнтуйтеся на терміни придатності. Чим «свіжіше» дата виробництва, тим смачніше і ароматніше буде приправа. Після відкриття упаковки вміст слід пересипати в скляну або керамічну банку з кришкою. Якщо зберігати мускатний горіх у відкритому пакеті, він швидко втратить аромат і смак.

Цілий мускатний горіх вибирайте візуально. Уважно огляньте зерна, вони повинні бути одного кольору, без плям, потемніння або жучків. Подрібнюють горіхи в кавомолці, а потім зберігають способом, описаним вище.

Замовити цілий або мелений мускатний горіх оптом чи вроздріб Ви можете в нашому магазині. Гарантована якість і найкращі ціни, незалежно від обсягу замовлення. АкваМаркет - це величезний вибір спецій і приправ з усього світу.