Карі - купити Універсальні приправи у Чернігіві, доставка води у Чернигові - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (10)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Carmencita Curry, 40 г, Карі мелений, ПЕТ
Артикул: 91605
Edel, 20 г, приправа Каррі Edel, 20 г, приправа Каррі
Артикул: 9762
Банка спецій, 140 г, Карі ніжна, ПЕТ
Артикул: 91897
новинка!
Еко, 20 г, Приправа, Каррі, Ніжний
Артикул: 22606
Еко, 20 г, Приправа, Карі, Гострий
Артикул: 22605
Мрія, 20 г, Суміш прянощів, Каррі по-індійськи
Артикул: 78952
Паста жовта каррі, 50 г, ТМ Aroy-D
Артикул: 31595
Приправка Exclusive Professional, 50 г, Каррі, натуральна
Артикул: 66846
Приправка, 30 г, Приправа, Карі
Артикул: 23525
Руна, 50 г, Соус карі
Артикул: 88168

Карі у Чернигові


Каррі по праву вважається найпоширенішою індійською приправою, популярність якої поширилася далеко за межі батьківщини. Багатогранна, в міру пряна, солодка і пікантна приправа каррі припала до смаку багатьом гурманам. Завдяки своїм смаковим якостям каррі універсально підходить для будь-яких продуктів. А багатий компонентний склад забезпечує приправі не тільки відмінний смак, але і сприятливий вплив на здоров'я.

Споживачів цілком логічно цікавить питання, які спеції входять до складу каррі. Цікаво, але точного рецепта немає. Є мінімальний перелік основних компонентів, які завжди використовуються для суміші. Але в іншому склад каррі залежить від регіону і смакових уподобань кухаря. У деяких випадках композиція передбачає наявність більше 25 компонентів. Однак основа буде незмінною: куркума, імбир, коріандр, чорний і червоний перець. Опціонально до компонентів додають гвоздику, часник, мускатний горіх, кмин і інші спеції. Європейський каррі, як правило, більш м'який, а ось справжній індійський каррі гострий, пекучий і насичений. У самій Індії є більше сотні рецептів спеції, кожен з яких автентичний і відображає особливості того чи іншого регіону країни.

Корисні властивості індійської приправи

На тлі інших готових сумішей приправ для приготування їжі каррі приправа вважається дійсно лікувальною. Кажуть, що присутність цих прянощів в раціоні сприяє зміцненню імунітету і позитивно впливає на тривалість життя. Складно заперечити ці твердження, адже до складу каррі входить так багато корисних приправ. Кожен елемент сам по собі має лікувально-профілактичну дію, яке посилюється в комплексі. Тож не дивно, що каррі має цілющу силу. Як діє приправа на організм людини:

  • Нормалізує рівень поганого холестерину в крові.
  • Діє як антисептик.
  • Забезпечує антигрибковий і антибактеріальний захист.
  • Діє як натуральне знеболююче, знімаючи спазми і больові відчуття в тілі.
  • Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Очищає організм від токсинів і шлаків.
  • Відновлює нормальну роботу ендокринної системи.
  • Має імуномодулюючу дію.
  • Відновлює енергію, допомагає впоратися зі стресом або перевтомою.
  • Діє як антиоксидант, захищаючи клітини від дії вільних радикалів. В результаті приправа уповільнює процеси старіння.

Безумовно, каррі - не ліки від серйозних недуг. Однак приправу можна використовувати як елемент комплексної терапії, щоб поліпшити стан здоров'я і самопочуття. Регулярно вживаючи в їжу страви з каррі, можна забезпечити собі захист від руйнівних запальних процесів і інфекційних захворювань.

Для чого підходить приправа карі

Автентична індійська кухня передбачає широке застосування спеції. Самі індуси не заморочуються про те, куди можна додати приправу каррі. Нею доповнюють різноманітні продукти: м'ясо, овочі, рис. Каррі можна додавати в бульйони і супи, напої і навіть десерти. Спеція відмінно поєднується з йогуртом, кокосовим молоком, легко розчиняється навіть у воді. Примітно, що в самій Індії є не тільки суха приправа карі, а й однойменний соус, яким рясно приправляють страви з м'яса і птиці. Найбільш поширене блюдо - це курка каррі, яку традиційно подають з відвареним рисом.

Оскільки у приправи досить пряний і зігріваючий смак, її потрібно використовувати акуратно. Якщо Ви тільки починаєте своє знайомство з цією спецією, рекомендуємо додавати її в страви в невеликій кількості, щоб визначити оптимальне дозування. Крім того, потрібно пам'ятати про смакові відмінності готових сумішей від різних виробників. Каррі приправа Nomu і Еко можуть істотно відрізнятися. Перед тим, як використовувати спеції, спробуйте їх на кінчик язика. Так буде легше визначитися, скільки додавати каррі в рис або курку.

Чим замінити каррі

Оскільки каррі - це не конкретна спеція, а суміш різних приправ, досить складно знайти їй повноцінну заміну. Однак при бажанні Ви підберете альтернативу з урахуванням поставленої мети:

  • Надати страві красивий золотистий колір допоможе куркума.
  • Імбир або червоний перець додадуть пекучу ноту.
  • Паприка забарвить блюдо в приємний червонуватий відтінок.
  • Коріандр або часник додасть страві пікантну ноту.

З огляду на популярність приправи каррі, на ринку з'являються все нові суміші. В інтернет-магазині АкваМаркет Ви знайдете виключно натуральні спеції та прянощі з різних куточків світу. Ми співпрацюємо тільки з перевіреними виробниками, тому кожна суміш максимально нагадує класичний індійський каррі порошок. В наявності упаковки різного розміру, які можна замовити в роздріб або оптом. Маленькі пачки каррі по 30 грам або великі упаковки для підприємств сегменту HoReCa. Якісні приправи додадуть готовому блюду неповторний смак і аромат. Замовте каррі Edel, Приправка онлайн, щоб улюблена спеція завжди була під рукою. А ми гарантуємо швидку доставку товару в будь-яку точку країни.

Комбінуйте замовлення і економте ще більше. На АкваМаркет величезний вибір приправ, спецій, продуктів для приготування автентичних страв індійської кухні. Допоможемо реалізувати будь-який кулінарний каприз!