Прянощі, спеції та інші харчові добавки - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари

Прянощі, спеції та інші харчові добавки


Смакові добавки представляють собою спеціальні хімічні речовини, натуральні і рослинні продукти, покликані поліпшити смак і аромат їжі. Крім того, грамотно підібрані прянощі і спеції здатні збільшити тривалість зберігання продуктів, напоїв і готових страв. До цієї групи входить не тільки сіль і перець, але також інші речовини з унікальними смакоароматичними характеристиками. Кориця, паприка, лавровий лист, стручки ванілі, різноманітні італійські трави - це лише мала дещиця смакових добавок, які використовуються в кулінарії всіх країн світу.

З чого роблять смакові добавки

Якщо говорити про особливості сучасних спецій, то головна з них - безпечний склад. Виробники використовують виключно натуральні інгредієнти. Це різні частини рослин і пряно-ароматичних культур:

  • Коріння (куркума, аїр, імбир).
  • Квіткові бруньки (гвоздика, шафран).
  • Листя (базилік, м'ята, розмарин, лавровий лист).
  • Плоди (айва, ваніль, перець, паприка, барбарис).
  • Кора (каси, кориця).
  • Насіння та цибулини (кумін, кунжут, гірчиця).

Цікаво, що в деяких випадках в приправу додають тільки частини рослин (наприклад, корінь петрушки або квітки гвоздики), а в інших випадках рослину обробляють повністю (наприклад, часник або цибулю).

Сухі спеції не обов'язково роблять із висушеної сировини. Іноді до складу додають свіжі частини рослин, які попередньо перемелюють до порошкоподібної маси. Щоб створити унікальні смакові якості натуральні інгредієнти компонують між собою. Виходить готова приправа до маринаду, приправа до шашлику або приправа до курки. Компонентно суміші складаються і різної кількості інгредієнтів, тому мають різні ароматичні властивості і смакові якості продуктів. Подібні мікси користуються в Україні величезним попитом.

Незалежно від складу, приправа для риби або приправа до шашлику має практично нульову калорійність. Однак смакові добавки містять летючі і пекучі речовини, які змінюють смакові якості і аромат їжі. У складі також присутні вітаміни, органічні кислоти, мінерали, ферменти і ефірні масла, які позитивно впливають на організм людини.

Приправи, спеції, прянощі. У чому різниця

Щоб чітко зрозуміти різницю між речовинами варто окремо зупинитися на кожній групі. Отже, смакові добавки та їх особливості:

  • Спеції. Їх головне завдання - посилити смак готового блюда. Спеції бувають солоні, гострі, солодкі і додаються в страви в процесі приготування.
  • Прянощі. Являють собою ароматні листя, коріння, плоди та ягоди. Тобто, прянощі - це будь-які частини рослинних культур, які служать в якості регулятора інтенсивності смаку і консистенції страви. Прянощі бувають пекучими, терпкими і гіркими.
  • Приправи. Більш велика група смакових добавок. Власне кажучи, приправа - це комбінації спецій і прянощів, які використовуються для доповнення страви.

Спеції та приправи не збільшують калорійність готових страв. Крім того, вони надають корисну дію на організм. У кожної рослини є певні лікувально-профілактичні властивості. Сухі спеції в помірній дозі зміцнюють здоров'я, стимулюють травлення, покращують засвоюваність їжі і прискорюють її переварювання. Також деякі речовини зміцнюють імунітет, пригнічують життєдіяльність мікроорганізмів, покращують обмінні процеси і пам'ять. Тому якісна натуральна приправа до плову або приправа до курки - це не тільки смачно, але і корисно.

Натуральні спеції і приправи з доставкою

Асортимент продукції, представленої на АкваМаркет, вражає своєю різноманітністю. В наявності популярні лінійки готових приправ для приготування перших і других страв, а також окремі види спецій: перець, куркума, лавровий лист. Ми пропонуємо купити онлайн приправи і спеції, екстракти, добавки для декору. Смакові добавки представлені в різних категоріях: гострі, солодкі, кисло-солодкі, пікантні, екзотичні. АкваМаркет пропонує українському споживачеві тільки якісні сухі спеції Dr. Oetker, Ямуна, Мрія, Cannamela, Terre Exotique та інших відомих брендів. Незважаючи на високу якість, у нас можна купити з доставкою прянощі за доступними цінами, особливо, якщо робити замовлення оптом. Менеджери АкваМаркет приймають заявки цілодобово, щоб забезпечувати своєчасну відправку товарів в Київ, Харків, Львів та інші міста України. Куплена у нас приправа до шашлику або приправа для риби володіє чудовими смаковими якостями і ароматичними властивостями. А завдяки доступній вартості Ви зможете спробувати ще більше смакових добавок від різних виробників.

Приправка, Натуральна приправа для супів, 30 г
Артикул: 60124
Товар відключений
Приправка, Коріандр мелений, 20 г Приправка, Коріандр мелений, 20 г
Артикул: 60132
Товар відключений
Приправка, Мускатний горіх, мелений, 15 г Приправка, Мускатний горіх, мелений, 15 г
Артикул: 60133
Товар відключений
Приправка, Перець чорний, горошок, 40 г, млинок
Артикул: 60119
Приправка, Приправа для фаршу і голубців, 30 г
Артикул: 60125
Товар відключений
Приправка, Суміш перців, мелена, 30 г
Артикул: off60130